EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Fostul ministrul al Apărării Naţionale, Victor Babiuc, audiat în dosarul schimburilor de terenuri

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a audiat, luni, pe fostul ministru al Apărării Naţionale, Victor Babiuc, coinculpat alături de Gigi Becali în dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Victor Babiuc a spus în faţa judecătorilor că el va răspunde numai la partea civilă deoarece nimic penal nu este adevărat în acest dosar.

„Până la situaţia reţinută de procurori în ceea ce mă priveşte au mai exista 11 înstrăinări sau schimburi de terenuri pentru care nici un organ judiciar nu a constata că sunt ilegale şi acelea fiind făcute tot cu acordul ministrului Apărării Naţionale sau al Ministerului Agriculturii”, a spus Babiuc. El a adăugat că sunt false acuzaţiile potrivit cărora nu ar fi exista avizul Direcţie de Contencios din cadrul MApN şi că acesta există încă din 10 decembrie 1998 şi cuprinde acordul de schimb în condiţiile dreptului comun, destinaţia terenului fiind pentru folosinţă privată.

„Între momentul ofertei – august 1998 şi momentul schimbului – iulie 1999, este destul timp încât să infirme faptul că s-ar fi grăbit cineva; acest schimb se putea face în câteva săptămâni. Dacă ne-am fi grăbit şi am fi perfectat schimbul în 1998 nu mai era nevoie de o hotărâre de guvern deoarece în acel an ministerul putea decide singur într-o asemenea tranzacţie”, a mai spus Babiuc.

Audierea lui Babiuc a fost întreruptă deoarece în aceaşi sală a ÎCCJ urma să se desfăşoare un alt proces, iar unul dintre judecători făcea parte şi dintr-un alt complet.

Audierile în acest dosar urmează să fie reluate pe 2 decembrie.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început pe 18 ianuarie judecarea procesului în care europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, alături de fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, privind schimbul de terenuri cu MApN.

Procurorii DNA au dispus pe 3 noiembrie 2010 trimiterea în judecată a lui Gigi Becali şi a fostului ministrul al Apărării Victor Babiuc, în dosarul privind schimbul de terenuri MApN.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, George Becali este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997-2000, de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită.

În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în MApN şi fost şef al Marelui Stat Major General, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, şi Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru, pentru complicitate la luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata