Moody’s ar putea retrograda 87 de bănci europene

Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a anunţat marţi că are în vedere revizuirea ratingurilor pentru datoriile a 87 de bănci din 15 state europene, pentru a reflecta posibila retragere a sprijinului guvernamental, transmite Bloomberg.Toate ratingurile subordonate, subordonate junior şi Tier 3 a 87 de bănci europene din ţări unde datoria subordonată presupune sprijin guvernamental au fost plasate sub evaluare pentru o posibilă retrogradare, se arată într-un comunicat al agenţiei de rating. Potrivit Moody’s, ratingul datoriilor subordonate ar putea fi redus cu două trepte, iar restul cu o treaptă.

‘Moody’s crede că sprijinul sistemic pentru datoriile subordonate în Europa a devenit mai impredictibil, ca urmare a unei combinaţii dintre modificările politice şi constrângerile financiare’, se arată în raportul agenţiei.

De asemenea, agenţia precizează că riscurile la adresa ratingurilor pentru datoriile subordonate ar putea să se extindă dincolo de graniţele Uniunii Europene, de acea revizuirea va viza şi pieţele din Norvegia şi Elveţia, care au legături strânse cu UE.

Naţiunile cele mai afectate de această revizuire sunt Spania (21 de bănci), Italia (17 bănci), Austria (nouă bănci), Franţa (şapte bănci), Olanda (şase), Norvegia (cinci) şi Suedia (patru bănci).

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.