Preţul înscăunării lui Blaga

– Pentru a reuşi să-l impună pe Vasile Blaga în locul rămas vacant prin revocarea lui Mircea Geoană, democrat-liberalii au fost nevoiţi să cedeze şantajului UDMR şi să renunţe la şefia Secretariatului General al Guvernului. Este posibil ca maghiarii să primească şi mai mulţi bani pentru colegiile lor.

Înscăunarea propriu-zisă a lui Vasile Blaga în fruntea Senatului nu a mai creat emoţii democrat-liberalilor o dată ce au reuşit să cadă la înţelegere cu partenerii de coaliţie. Ex-ministrul de Interne a strâns, în plen, 69 de voturi, în timp ce candidatul USL, Titus Corlăţean, a adunat 63 de voturi, dintr-un total de 132 de voturi valabil exprimate.

Citeste si:  Alimentele prea grase pot provoca depresie

Neoficial, mulţi admit că ceea ce a făcut UDMR nu este altceva decât şantaj, plecând de la realitatea că majoritatea este foarte fragilă în Senat şi că fără voturile maghiarilor coaliţia nu ar fi putut câştiga în faţa opoziţiei.

Limitele în care PDL şi-a putut juca ieri cărţile au fost creionate chiar de premierul Emil Boc: „PDL nu guvernează singur în România şi nu are resurse să aibă 50% plus unu. Suntem într-o coaliţie„. În ceea ce-i priveşte pe maghiari, este puţin probabil ca ei să-şi fi imaginat cu adevărat că-şi pot impune candidatul la şefia Senatului, dar au jucat astfel încât să obţină cât mai mult de la partenerii de guvernare.

Citeste si:  Ce n-aţi văzut la TV: Munţii Bucegi, furaţi cu acte-n regulă

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că discuţiile în coaliţie au pornit ieri dimineaţă de la solicitarea UDMR de a primi încă un minister în schimbul susţinerii acordate candidatului PDL. Democrat-liberalii au oferit însă şefia Secretariatului General al Guvernului, funcţie devenită vacantă după revocarea Danielei Andreescu, în urma scandalului de săptămâna trecută. Funcţia ar putea fi preluată, din partea UDMR, de prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, scrie România Liberă.

Citește și
1 Comentariu
  1. smaranda spune

    LE VINE COASA PESTE CAP IN SCURT TIMP…CU TOATE FONDURILE LOR…RIDICOLII SI SNAPANII DIN pdl, udmr SI unpr VOR DA CU SUBSEMNATUL PE LA GHERLA SI JILAVA…VA VENI TIMPUL LOR…MAI E UN PIC!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close