EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Realitatea TV – somată pentru nerespectarea legislaţiei privind rigoarea în redactarea ştirilor

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis în şedinţa de marţi să someze postul Realitatea TV pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei audiovizuale privind rigoarea în redactarea ştirilor într-o emisiune informativă din 2 octombrie.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, în emisiunile de ştiri şi dezbateri radiodifuzorii trebuie să respecte următoarele reguli: rigoare şi acurateţe în redactarea şi prezentarea ştirilor, între subiectul tratat şi imaginile ce însoţesc comentariul să existe o conexiune reală.

Membrii Consiliului au luat această decizie după ce au analizat aspecte dintr-o sesizare a comitetului Bisericii Penticostale Elim Timişoara.

„În zilele de 30 septembrie şi 1 octombrie, în programele de ştiri şi comentarii ale postului de televiziune Realitatea TV au fost prezentate informaţii despre: ‘Tânăra din Baia Mare accidentată pe o trecere de pietoni, a cărei familie nu a acceptat să i se facă transfuzia de sânge, a murit’, ‘Se întâmplă în România’ etc., aparţinând organizaţiei religioase Martorii lui Iehova”, se arată în reclamaţie.

Potrivit acesteia, ştirile şi comentariile făcute erau însoţite de imagini cu şi din Biserica Creştină Penticostală Elim din Timişoara, fiind difuzate şi imagini de aproape cu persoane din Corul Bisericii, fără ştirea şi consimţământul acestei biserici.

„În acest sens, ne exprimăm, cu atât mai mult, regretul şi dezacordul cu privire la cele prezentate de către postul de televiziune Realitatea TV, care ne-a asociat cu cei care nu acceptă donaţia şi transfuzia de sânge, întrucât noi, ca Biserică, am încurajat şi promovat dintotdeauna această acţiune umanitară (mulţi dintre enoriaşii noştri fiind donatori de sânge)”, se arată în sesizare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata