Incident pe un zbor Japonia-China provocat de lacunele de limbă engleză ale pilotului chinez

Compania aeriană China Eastern şi-a luat angajamentul că ‘va îmbunătăţi nivelul de cunoaştere al limbii engleze’ al personalului său navigant, după ce unul dintre avioanele sale a decolat fără permisiune de pe un aeroport japonez, incident ce a provocat deschiderea unei anchete, transmite joi AFP.

Compania aeriană China Eastern a mai promis, într-un comunicat dat publicităţi miercuri, ‘cooperarea totală cu investigatorii acestui caz’.

Un aparat de linie al companiei, cu 245 de pasageri la bord, a decolat luni de pe aeroportul internaţional din Kansai (în golful Osaka) fără a primi undă verde din partea controlorilor de zbor, conform unui material publicat marţi în cotidianul China Daily. Pilotul chinez a primit instrucţiunile să aştepte permisiunea de zbor, dar a decolat pur şi simplu.

Din fericire, acest incident nu a avut niciun fel de urmări, iar zborul s-a desfăşurat în condiţii bune, până la destinaţie, la Shanghai.

Conform cotidianului, incidentul a fost provocat de faptul că pilotul nu a înţeles instrucţiunile primite în limba engleză de la controlorii de trafic niponi.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.