Al doilea iPhone explodează: Dispozitivul a început să scoată fum şi scântei în timp ce era la încărcat

– Un al doilea iPhone 4 a explodat fără nici o atenţionare la câteva zile după ce un prim dispozitiv a explodat în timpul unui zbor cu avionul, creând panică printre utilizatorii de astfel de telefoane, relatează Daily Mail.

Aceasta este a doua explozie a unui iPhone în decursul unei săptămâni, telefonul Apple fiind pus la încărcat peste noapte, când deodată a început să scoată fum şi scântei.http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/iPhone-explodat.jpgPotrivit surselor braziliene, proprietarul iPhone este nevătămat, dar ameţit. La primul incident de acest tip, iPhone-ul Apple a început „să emane o cantitate semnificativă de fum dens, însoţit de o lumină roşie” spune compania aeriană Regional Express din Australia.Cauza nu a fost încă identificată, dar experţii spun că explozia s-ar putea datora supraîncălzirii bateriei telefonului sau faptului că telefonul este un model contrafăcut.

La începutul lunii noiembrie, Apple a rechemat prima generaţie de iPod Nano din cauza unor temeri referitoare la supraîncălzirea bateriilor defecte. Totuşi aceste dispozitive au fost fabricate în 2005-2006 şi sunt cu mult mai „vechi” decât telefoanele iPhone care au explodat.

Bateriile reîncărcabile cu ioni de litiu sunt des folosite la telefoanele mobile şi laptopuri. Au fost însă raportate incendii în trecut, atunci când au fost transportate bateriile în cantităţi mari. Anul trecut un avion ce transporta o încărcătură de astfel de baterii a luat foc şi s-a prăbuşit lângă Dubai, omorând ambii piloţi.

Membrii asociaţiilor de telecomunicaţii sfătuiesc persoanele „să îşi cumpere componentele şi telefoanele de la un fabricant recunoscut şi să fie atenţi la imitaţiile ieftine”.

Foto: Daily Mail
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.