Whisky contrafăcut, produs în 15 instalaţii artizanale din Ilfov, Bucureşti, Caraş Severin, Giurgiu şi Dâmboviţa

Poliţiştii de investigare a fraudelor şi de investigaţii criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov au efectuat 22 de percheziţii simultane în Ilfov, Bucureşti, Caraş Severin, Giurgiu şi Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu contrafacere de băuturi alcoolice de lux, în urma cărora au descoperit 15 instalaţii artizanale prin care se produceau băuturi alcoolice, informează un comunicat al Poliţiei Ilfov remis, vineri.

Poliţiştii au mai descoperit 1.250 sticle cu whisky, 150 timbre şi banderole susceptibile de a fi falsificate, cantitatea de 1.200 litri de alcool alimentar, 1.450 de sticle goale, care urmau a fi îmbuteliate, precum şi recipienţi cu diverse arome şi coloranţi. Totodată, la unul dintre imobile, au fost descoperite 29.800 ţigări timbrate în Republica Moldova şi 15 kilograme de tutun vrac.

Citeste si:  Producătorii de vinuri din România se concentrează pe export, China şi Rusia - pieţele ţintă

„În baza activităţilor investigative, s-a stabilit că este vorba de o grupare organizată, în cadrul căreia fiecare membru desfăşura activităţi precum achiziţionarea de alcool etilic alimentar şi de sticle originale de whisky, falsificare de banderole de marcaj, preparare şi îmbuteliere a băuturilor şi distribuirea acestora către diverşi clienţi”, se arată în comunicatul poliţiştilor.

Aceştia susţin că sticlele de whisky erau achiziţionate în special de la personalul unor localuri din Bucureşti sau erau colectate de pe gropi de gunoi şi odată îmbuteliate, băuturile erau vândute cu aproximativ 30-35 de lei/sticlă, în special către persoane fizice, care le foloseau cu ocazia unor evenimente şi petreceri private, dar şi către pieţe şi târguri din provincie.

Citeste si:  Japonia: Vânzările de whisky au crescut vertiginos după difuzarea unui serial TV de succes

În urma percheziţiilor, 20 persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov pentru audieri, faţă de acestea efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, producere şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi marcarea acestora cu banderole false.

„Întreaga cantitate de alcool, recipientele, ţigaretele şi tutunul au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a prejudiciului cauzat bugetului de stat”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  Şampania Brukenthal, făcută manual în România, lansată de Ziua Naţională

Alături de poliţiştii de investigare a fraudelor şi de investigaţii criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, la acţiune au mai participat lucrători ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close