EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Elena Udrea: Telefoanele ultraperformante au fost luate din bani europeni

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat luni, înainte de şedinţa Comisiilor pentru administraţie publică ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, că au fost achiziţionate 24 de telefoane ultraperformante pentru angajaţii ministerului, dar din bani europeni, pentru cei care conduc Programul Operaţional Regional.

Udrea a susţinut că acest program este cel mai performant program al ministerului şi are cele mai bune rezultate, reuşind să atragă circa un miliard de euro.

„Oamenii aceştia nu pot lucra cu creionul chimic, au nevoie de dotările tehnice la nivelul la care astăzi se lucrează, laptopuri, telefoane. Sunt oameni care stau foarte mult pe teren şi urmăresc implementarea programelor europene.

Ei nu pot umbla după ei cu creionul şi foaia de hârtie sau să dea un telefon de la postul telefonic fix. E adevărat că atunci când am aflat din presă m-am supărat şi le-am cerut să plătească personal, dar după ce am văzut informarea am constatat că a fost o achiziţie utilă”, a explicat Udrea.

Ministrul a spus că nu a ştiut despre licitaţia organizată, subliniind însă că este practic imposibil ca un ministru să cunoască în detaliu toate aceste activităţi ce se desfăşoară pe anumite proiecte.

„A fost o achiziţie utilă, din fonduri europene, dedicată asistenţei tehnice. În aceste condiţii îi susţin şi nu îi sancţionez, pentru că cei care lucrează cu fonduri europene îşi pot achiziţiona calculatoare şi orice aparatură de care au nevoie”, a spus Udrea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata