Sarkozy vrea să refacă fundamentele Europei cu sprijinul Germaniei

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy vrea să refacă bazele Europei, alături de cancelarul german Angela Merkel, scriu vineri (02 decembrie 2011) cele mai importante cotidiene spaniole.

Acestea relatează că şeful statului francez a vorbit despre un nou tratat, care să întemeieze din nou bazele pe care s-a construit Europa şi pornind de la alianţa dintre cele două ţări.

Sarkozy anunţă un pact pentru „a gândi şi fonda din nou Europa”, informează cotidianul El Pais. Ziarul remarcă de asemenea că, pe drumul vertiginos de a salva moneda euro şi proiectul european, preşedintele frencez Nicolas Sarkozy a promis refacerea bazelor Europei cu colaborarea Germaniei, în cadrul unui discurs cu conotaţii interne, prin prisma alegerilor prezidenţiale din primăvară, dar şi cu interpretări la nivel european, în ajunul unui summit decisiv.

Citeste si:  Parisul şi Beijingul se gândesc la o nouă ordine monetară mondială

Sarkozy propune reconstituirea Europei, alături de Merkel, şi anunţă o întâlnire cu cancelarul german, pentru a stabili viitorul UE, scrie şi cotidianul La Razon.

Printre propunerile lui Sarkozy pentru refacerea bazelor pe care s-a construit Europa se numără, potrivit cotidianului menţionat, o activitate mai lungă în câmpul muncii, pedepsirea statelor care nu respectă limitele de deficit şi impunerea solidarităţii între statele membre, în disciplina privitoare la respectarea angajamentelor financiare.

Despre reinventarea Europei, aşa cum a propus-o preşedintele francez, scrie şi cotidianul catalan El Periodico. Sarkozy vrea să refacă Europa pornind de la premisa unei mai mari discipline a ţărilor membre ale UE şi consideră că alianţa cu Germania trebuie să stea în continuare la baza viitorului uniunii monetare, scrie publicaţia menţionată.

Citeste si:  China și comerțul: întreruperea este greu de făcut

Şi cotidianul Publico scrie despre posibilitatea anunţată de preşedintele francez, a unui nou tratat pentru a reface bazele Europei. Cotidianul menţionat indică de asemenea că Sarkozy şi Merkel se întâlnesc din nou săptămâna viitoare pentru a pregăti summitul Uniunii Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close