Da Vinci a ascuns animale pe celebra pânză Mona Lisa

Un artist plastic susţine că a spart ‘codul lui da Vinci’ în ceea ce priveşte celebra pânză Mona Lisa. El nu a reuşit să afle misterul legendarului surâs sau dacă este vorba despre un autoportret al maestrului renascentist, ci susţine că a identificat o întreagă menajerie ascunsă privirii de către marele artist, conform cotidianului britanic Daily Mail.

Ron Piccirillo, un artist plastic din New York, susţine că, privind din diferite unghiuri celebra pânză, poate identifica capul unui leu, o maimuţă şi un bizon plutind prin aer, în jurul capului Giocondei, precum şi un crocodil şi un şarpe care apar din partea stângă a corpului său.

Citeste si:  "Culoarea în mişcare" - expoziţie de pictură şi grafică

Piccirillo susţine că a descoperit aceste animale urmând cu atenţie un set de instrucţiuni ce au fost lăsate chiar de Leonardo da Vinci după ce şi-a încheiat această capodoperă, în 1519 şi că prezenţa acestor animale oferă un nou sens picturii care ar fi o reprezentare sau personificare a invidiei. Dacă priveşti pictura din diferite unghiuri, prezenţa acestor animale devine evidentă, susţine el, conform instrucţiunilor pe care le-ar fi lăsat chiar pictorul, în jurnalele sale.

Atenţia lui Piccirillo a fost atrasă de pasajul ‘Fă ca inima ei să fie roasă de un şarpe’ din însemnările lui da Vinci cu privire la Mona Lisa, el putând apoi identifica un şarpe care iese din sânul stâng al femeii portretizate.

Citeste si:  Pete Doherty vinde o pânză pictată cu sângele lui Amy Winehouse

De asemenea, într-un alt pasaj despre aceaşi operă, maestrul renascentist nota că pentru a reprezenta invidia, trebuie ca nuanţa pielii Giocondei să fie similară blănii de leopard ‘pentru că acest animal ucide leul din invidie şi prin vicleşug’ – o posibilă referinţă la capul de leu ascuns.

Artistul plastic newyorkez susţine că a mai descoperit imagini ascunse similare în operele altor mari maeştri ai Renaşterii, Tiţian şi Rafael.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close