Samsung vrea să-şi construiască în China o uzină de cipuri de memorie

0

Grupul sud-coreean Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, a anunţat marţi că cerut aprobarea guvernului pentru a construi în China o nouă facilitate de producţie a cipurilor de memorie, pe fondul creşterii vânzărilor de smartphone-uri şi tablete, transmite Reuters.

Dacă cererea va fi aprobată, aceasta va fi a doua facilitate de producţie a cipurilor de memorie pe care Samsung o va deţine în afara Coreei de Sud, după cea de la Austin (Texas).

Noua uzină, al cărei cost este estimat la patru miliarde de dolari, ‘ne va permite să facem faţă cererii crescute venite din partea clienţilor noştrii şi în acelaşi timp ne va întări competitivitatea în industria cipurilor de memorie’, a anunţat preşedintele Samsung, Jun Dong-soo.

Noua uzină ar urma să producă memorii NAND, utilizând cea mai modernă tenologie de 20 de nanometri, iar debutul producţiei este programat pentru 2013.

Potrivit firmei DRAMeXchange, piaţa globală a memoriilor NAND ar urma să crească cu 20% anul viitor până la 26 miliarde de dolari.
‘China ar urma să devanseze SUA drept principala piaţă pentru produse electronice în condiţiile creşterii nivelului veniturilor’, a declarat analistul Sinan Investment Corp., Kim Young-chan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.