UE va finanţa reabilitarea unei porţiuni de drum ce va permite reducerea traseului Iaşi-Chişinău

Guvernul Republicii Moldova a semnat marţi un acord de finanţare din partea Uniunii Europene pentru reabilitarea unei porţiuni de drum, ceea ce va conduce la reducerea traseului Iaşi-Chişinău.

Grantul în valoare de 16,2 milioane de euro va fi acordat pentru reabilitarea centurii de ocolire a oraşului Ungheni (Republica Moldova). De asemenea, în prezent se poartă discuţii în privinţa acordării unui sprijin financiar pentru construirea unui pod peste Prut, în regiunea oraşului Ungheni, a declarat premierul de la Chişinău, Vlad Filat, la semnarea acordului.

Citeste si:  Care sunt cele zece ţări ce controlează aurul lumii

El a precizat că împreună cu premierul Emil Boc au semnat o scrisoare comună Comisiei Europene în această privinţă. De asemenea, Vlad Filat a declarat că o altă posibilitate de finanţare pentru construcţia podului ar fi o parte din cele 100 de milioane de euro pe care România s-a angajat să le acorde Republicii Moldova, menţionând că au fost purtate discuţii la acest subiect.

Vlad Filat a semnat marţi la Chişinău patru acorduri de finanţare din partea UE, în valoare totală de aproximativ 64 de milioane de euro. Cel mai mare, în valoare de peste 42 de milioane de euro va fi direcţionat spre sectorul energetic, inclusiv pentru proiecte de eficientizare energetică a instituţiilor sociale şi blocurilor de locuit, în special din municipiul Chişinău.

Citeste si:  Situaţie fără precedent: un stat refuză să se mai supună UE

În curând, guvernul de la Chişinău urmează să semneze un alt pachet de acorduri cu UE, în valoare de 36 de milioane de euro. De asemenea Chişinăul speră să obţină şi aproximativ 52 de milioane de euro pentru reforme în domeniul justiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close