EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Valerian Vreme: România are o piaţă de comunicaţii matură şi solidă cu expertiză în domeniu

Piaţa românească de comunicaţii a ajuns la maturitate şi se poate spune că deţinem o expertiză în domeniu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

‘Piaţa românească de comunicaţii a ajuns la o maturitate, este solidă. În urmă cu doar două săptămâni am participat la un târg de profil din Azerbaidjan, unde companiile, româneşti au deja contracte semnate, dar şi altele în perspectivă.

Am devenit o ţară care avem o expertiză în domeniu şi avem un cuvânt foarte mare de spus fie în comunicaţii, fie în IT, fie că e vorba de motoare de căutare pe Internet sau soluţii de securitate cibernetică deţinute de companii româneşti.

La ora actuală, suntem printre puţinele ţări din lume care deţin astfel de tehnologii. Dacă mă refer la viteza de Internet, calitatea comunicaţiilor şi cele mai mici costuri la comunicaţii, suntem una dintre puţinele ţări care avem o poziţie dominantă în domeniu’, a afirmat Vreme.

Potrivit oficialului MCSI, deşi România stă foarte bine la viteza de Internet în mediul urban, este nevoie de acordarea unei atenţii mai mari mediului rural.

‘Stăm foarte bine la Internet în România urbană şi trebuie să ne îndreptăm atenţia şi către România rurală. În 2012, 2013 şi 2014 ne propunem să dăm o atenţie sporită acestei Românii. Trebuie ca zonele rurale să fie sprijinite’, a spus ministrul Comunicaţiilor.

În ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene în cazul MCSI pentru anul viitor, Valerian Vreme a menţionat că la ora actuală se derulează ultimul program dedicat comerţului electronic, urmând ca în 2012 atenţia să fie îndreptată către implementarea proiectelor accesate în 2011.

‘În zilele următoare va fi ultimul apel pe acest ciclu de finanţare pe comerţ electronic. În 2012, nu mai puteţi veni la MCSI să accesaţi fonduri europene pentru că nu mai sunt fonduri. Anul 2012 este un an de implementare. Atacaţi licitaţii, câştigaţi licitaţii şi cheltuiţi aceşti bani. Noi închidem toate apelurile în 2012, numai cel dedicat comerţului electronic rămâne deschis şase luni. Important este că peste 200 de milioane de euro pot fi cheltuiţi din bani europeni în domeniu’, a explicat şeful MCSI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata