Orezul consumat în cantităţi mari duce la creşterea nivelului de arsenic din organism

Un studiu recent a constatat că cine consumă mult orez se expune unei contaminări cu arsenic. Această expunere cronică ar fi asociată cu apariţia a numeroase cancere şi a altor probleme de sănătate, scrie 7sur7.be.

Îndeosebi femeile însărcinate sunt vulnerabile şi s-a observat o legătură între greutatea scăzută a copiilor la naştere şi expunerea la arsenic. În cadrul studiului s-a analizat urina a 229 femei însărcinate în privinţa concentraţiei de arsenic.

Cele care mâncau orez în fiecare zi (cam o jumătate de cană de orez fiert) aveau în medie o concentraţie de arsenic de 5,27 micrograme pe litru de urină (faţă de 3,38 micrograme pe litru la femeile care mâncau orez puţin sau deloc).

Ambele niveluri sunt totuşi departe de maximele considerate periculoase de către agenţiile pentru siguranţa alimentaţiei (10 micrograme pe litru de urină).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.