EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Versantul dinspre răsărit al Cozlei este „râmat” pe ultima sută de metri pentru o nouă pârtie de schi

– Informaţiile de la „Perla Invest” sunt trimise spre presă de o firmă din Bucureşti „Rene Media & Advertising”, care se laudă cu: sediu expirat, mandat administrator expirat din februarie 2010, datorii la stat
– Numărul de telefon făcut public de Primăria Piatra Neamţ pentru „Perla Invest” este nealocat

– Noul manager de la „Perla Invest”, care a lucrat la controversatul proiect „Palas” Iaşi, spune că a venit să debaraseze societatea de „nepotisme”!

În timp ce în zona Braşov-Predeal pârtiile de schi au fost deja deschise, la Piatra Neamţ nu numai că nu sunt condiţii meteorologice favorabile acestui sport, dar nici nu a fost finalizată cea de-a doua pârtie.

Buldozere şi excavatoare se agită în acest moment să îndepărteze solul pentru a profila noua pistă, fără să mai existe răgaz pentru consolidarea versantului.
În acest fel sunt create condiţii pentru ca la primăvară, de exemplu în luna mai, cum s-a mai întâmplat, să avem iar inundaţii cu lut şi nămol scurs de pe Cozla în zona Kaufland – Strada Petru Rareş.După o tăcere instaurată la venirea primăverii, ieri, 6 decembrie, a avut loc o tresărire mediatică în aşteptarea zăpezii întârziate.
O persoană din Bucureşti cu nume exotic, Renatta Stepanov, a trimis un aşa-zis comunicat de presă în care anunţa că, de la 15 decembrie, „Perla Invest” este decisă să încaseze bani de la schiori, şi nu oricum, ci cu „cardul inteligent” şi „ski-pass”-ul.
Număr de telefon nealocat pe pagina de internet a Primăriei

A rămas un mister cum a ajuns Renatta Stepanov să vorbească în numele societăţii comerciale a Primăriei Piatra Neamţ şi după ce am discutat cu dumneaei la telefon. A încercat să ne explice că rolul ei este „să le trimit (lor, celor de la „Perla Invest” – n.red.) informaţiile către media”, că are o „deschidere internaţională” şi că nu contează că nu e din Piatra Neamţ şi că e chiar îndepărtată de acest loc.

Nu a reuşit, însă, să ne explice ce număr de telefon are „Perla Invest”. Culmea este că pe pagina de internet a Primăriei este publicat un număr de telefon la care, dacă suni, afli că este nealocat.

Până se remediază această situaţie ruşinoasă, în ciuda faptului că Primăria a tocat o grămadă de bai în programe „TIC” şi de instruire a personalului, doritorii pot face verificarea:: „SC PERLA INVEST SRL, Telefon: 0233/217167″.
Renatta Stepanov a reuşit, totuşi, să ne paseze la „omul de la Perla Invest”, după cum s-a exprimat, fără să îi cunoască funcţia exactă. Am aflat din discuţia telefonică pe care am avut-o cu Cătălin Goldan că este noul manager al „Perla Invest”.
Acesta a lucrat şi ca Project manager la „Palas” Iaşi, un proiect care continuă deşi a fost declarat ilegal. A vorbit cu entuziasmul începuturilor despre Piatra Neamţ şi a explicat că schimbările au avut în vedere debarasarea de „nepotisme”.Apariţia Renattei, a explicat el, ţine de semnarea unui contract. Punctual, a recunoscut că nu e în regulă ca numărul de telefon făcut public să nu fie alocat şi a explicat că realizarea consolidărilor pe versanţii Cozlei nu mai ţine de „Perla Invest”, ci de Primărie.
Firmă de consultanţă cu mari probleme de legalitate

Pentru că Renatta Stepanov îşi semnează comunicatul de presă cu precizarea unei adrese de email aparţinând unei firme, am avut curiozitatea să vedem ce rezultate are aceasta. „Rene Media & Advertising” SRL Bucureşti (J40/3861/2006, CUI 18457170) îi are ca asociaţi pe Gabriel Stepanov (21.09.1958) şi Adina Renatta Stepanov (17.06.1982) iar ca obiect principal de activitate „Activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării”.

Firma se află într-o „ilegalitate cruntă”, sediul social fiind expirat din 24.02.2011, iar mandatul administratorului Adina Renatta Stepanov a expirat pe 22.02.2010. În aceste condiţii, apare şi întrebarea: cum a încheiat «Perla Invest» (sau Primăria lui Pinalti) un contract cu o astfel de firmă? Un contract care ar putea fi uşor anulat/reziliat, din aceste motive. Desigur, dacă cineva chiar ar dori aşa ceva…

Din 2007, „Rene Media & Advertising” SRL are un singur angajat. Probabil chiar această firmă ar avea nevoie de consultanţă, din moment ce trei ani din cei cinci de activitate au fost cu pierderi, iar în 2007 profitul declarat a fost de doar 177 lei. În 2010, „Rene Media & Advertising” SRL a avut o cifră de afaceri de 90.174 lei şi un profit de 29.685 lei.

Şi pentru că e la modă, firma administrată de Adina Renatta Stepanov are şi datorii la stat, inclusiv stopaj la sursă. Conform ANAF, totalul datoriilor către bugetele de stat se cifra la 238,8 milioane lei vechi (la 30 septembrie 2011). Adică mai mult de un sfert din cifra de afaceri a anului 2010. Dar poate cu banii de la „Perla Invest” intenţionează să îşi plătească dările…

Cine este foarte interesat de Renatta, poate da un search pe Google. Faptul că a treia referinţă despre această individă este Libertatea… nu mai necesită comentarii!

Sursa: NeamtInvest.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Sniper spune

    Ce sa faci d-le ..sifonarea banilor publici! Studiile austriecilor prezinta ca toate partiile construite sub 1200 m inaltime si mai scurte de 1,5 km nu au nici un rost, bani aruncati …castig zero, fara amortizare. Dar aici, PDL la putere..sa se vada ceva…NU , cheltuielile si amortizarea nu conteaza, doar cetatenii urbei / tarii le achita in urmatorii 25 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata