EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Cupa Mondială de Călărie revine la Piatra Neamţ, după trei ani de absenţă

– Federaţia Ecvestră Română încheie anul 2011 fără datorii, după ce acestea au trenat ani de-a rândul

Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ din Piatra Neamţ va găzdui, din nou, o etapă a Cupei Mondiale de Călărie, după cum a anunţat, astăzi (8 decembrie 2011), Costache Lupu, preşedintele Clubului Ecvestru din oraşul de la poalele Pietricicăi.

Săptămâna trecută, a avut loc la Federaţia Ecvestră Română şedinţa Consiliului de Administraţie, la care au participat toţi membrii, precum şi preşedintele executiv, Andre Herck din Monaco, şi preşedintele de onoare, Ioan Daniel Maricuţă.

„În cadrul şedinţei s-a aprobat calendarul competiţional pentru anul 2012, din care face parte etapa de Cupă Mondială de la Piatra Neamţ, în perioada 20-23 septembrie. Baza Hipică «Virgil Bărbuceanu» continuă să fie singura din ţară care satisface exigenţele unei asemenea competiţii“, a declarat Costache Lupu.

Conform acestuia, la Piatra Neamţ vor fi prezente, cu acest prilej, echipe din ţările de tradiţie ale acestui sport.

„Avem promisiunea că la aceasta va participa atât Andre Herck, cât şi fiul acestuia, care este campion mondial la categoria cai de şase ani“, a precizat preşedintele Lupu.

Anterioara etapă de Cupă Mondială de Călărie de la Piatra Neamţ s-a desfăşurat în 2008, când, din nefericire, lupta politică s-a extins şi asupra sportului ecvestru.

 Primăria Piatra Neamţ a refuzat să mai achite banii pe care îi aprobase prin votul consilierilor locali ca sprijin pentru această competiţie, din cauza faptului că în turul doi al alegerilor pentru Primăria Bicaz, Costache Lupu a făcut referiri extrem de negative la adresa lui Gheorghe Ştefan, care, totuşi, şi-a prelungit domnia cu încă un mandat.

Următorii doi ani datoriile acumulate de Clubul Ecvestru Piatra Neamţ şi pericolul de a fi evacuat din Baza Hipică au făcut imposibilă organizarea Cupei Mondiale, care nu a mai putut fi prezentă, din această cauză, nicăieri în România.

Un alt anunţ făcut de Costache Lupu a vizat faptul că Federaţia Ecvestră Română încheie anul 2011 fără datorii, după ce acestea au trenat ani de-a rândul. „Este pentru prima dată de când sunt eu în călăria românească, din 1991, când Federaţia Ecvestră Română încheie un an fără niciun fel de datorii“, a arătat preşedintele Clubului Ecvestru Piatra Neamţ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata