Judecătoarea Anişoara Topor, reţinută de procurorii DNA, a primit mandat de arestare preventivă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, vineri (09 decembrie 2011), emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele judecătoarei Anişoara Topor, reţinută de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut-o, vineri, pe Anişoara Topor, magistrat la Judecătoria Focşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în zilele de 16 şi 17 iunie 2010, Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, a pretins şi primit suma de 80.000 lei prin intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă.

De asemenea, în a doua jumătate a anului 2010, judecătoarea a primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.