Doisprezece deţinuţi aparţinând reţelei Al-Qaida au evadat dintr-o închisoare din Yemen

Doisprezece deţinuţi aparţinând reţelei Al-Qaida au evadat din închisoarea centrală a oraşului Aden (sudul Yemenului), a declarat luni pentru AFP un responsabil al serviciilor de securitate.

Un număr total de 14 deţinuţi au evadat din închisoarea situată în cartierul Al-Mansoura prin intermediul unui tunel săpat, lung de şase metri, a precizat responsabilul, care a optat pentru anonimat.

„Doisprezece deţinuţi Al-Qaida fac parte din grupul care a evadat”, a mai afirmat sursa.

Unii dintre cei 12 deţinuţi fuseseră arestaţi pentru jefuirea unei bănci din Aden în 2009, iar alţii pentru asasinarea unor ofiţeri ai serviciilor de securitate din oraş.

Citeste si:  Al-Qaida a ucis de 8 ori mai mulţi musulmani decât nemusulmani

Această evadare în grup survine în contextul în care reţeaua teroristă îşi extinde influenţa în sudul Yemenului, contribuind la instabilitatea care decurge din slăbirea puterii centrale.

Un guvern de uniune naţională şi-a început mandatul sâmbătă, cu misiunea de a gestiona o dificilă tranziţie în Yemen, unde armata este divizată, Al-Qaida este bine implantată, iar economia se află în dificultate după mai mult de zece luni de contestare a preşedintelui yemenit Ali Abdallah Saleh.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata