Pâinea albă şi pastele pot creşte riscul reapariţiei cancerului la sân

– Potrivit unui studiu, mâncând multe cereale, pâine şi cartofi pot creşte riscul revenirii cancerului la sân la supravieţuitorii acestei boli, relatează Daily Mail.

Studiul a descoperit că cei care au suferit anterior de această boală şi au urmat o dietă bogată în amidon erau mai predispuşi să dezvolte tumori, faţă de cei care au redus consmul acestor alimente.

Cercetătorii au fost incapabili de a explica acest lucru, dar se crede că nivelurile de insulină crescute, declanşate de carbohidraţii rafinaţi, ar putea stimula creşterea celulelor canceroase.

O echipă de la Universitatea din California, San Diego, a studiat dietele a 2.651 de supravieţuitori ai cancerului de sân pe o perioadă de 12 luni. Cercetătorii au descoperit că, în general, carbohidraţii, mai ales amidonul, erau legaţi de riscul dezvoltării unor noi tumori.

Rata de reapariţie a fost de 14,2 % între femeile care au crescut consumul de amidon, în timp ce doar 9,7 % pentru persoanele care au redus consumul acestora.

La început, consumul de carbohidraţi al femeilor a fost de 233 de grame pe zi.

Femeile a căror cancer a reapărut au crescut carbohidraţii consumaţi cu 2,3 grame pe zi, în timpul primului an, în timp ce persoanele care nu au experimentat o reapariţie au redus consumul cu 2,7 grame.

Carbohidraţii sunt cel mai important combustibil pentru muşchi, şi o sursă de energie esenţială pentru creier şi sistemul nervos central, dar unii pot fi mai sănătoşi decât alţii. Carbohidraţii rafinaţi, cum ar fi pâinea albă şi pastele, conţin mai mult amidon decât cerealele integrale.

Însă, specialiştii spun că este prea curând să înceapă să recomande schimbarea dietelor, de aceea este nevoie de o cercetare mai avansată.

Deşi, riscul general de dezvoltare a acestei boli poate fi redus prin anumite ajustări la dietă, o reducere în consumul de alcool, şi renunţarea la fumat, cauzele cancerului la sân sunt complexe, iar printre cei mai mari factori de risc sunt genul, vârsta şi genetica.

Foto: Daily Mail

Potrivit unui studiu, mâncând multe cereale, pâine şi cartofi pot creşte riscul revenirii cancerului la sân la supravieţuitorii acestei boli, relatează Daily Mail.

Studiul a descoperit că cei care au suferit anterior de această boală şi au urmat o dietă bogată în amidon erau mai predispuşi să dezvolte tumori, faţă de cei care au redus consmul acestor alimente.

Cercetătorii au fost incapabili de a explica acest lucru, dar se crede că nivelurile de insulină crescute, declanşate de carbohidraţii rafinaţi, ar putea stimula creşterea celulelor canceroase.

O echipă de la Universitatea din California, San Diego, a studiat dietele a 2.651 de supravieţuitori ai cancerului de sân pe o perioadă de 12 luni. Cercetătorii au descoperit că, în general, carbohidraţii, mai ales amidonul, erau legaţi de riscul dezvoltării unor noi tumori.

Rata de reapariţie a fost de 14,2 % între femeile care au crescut consumul de amidon, în timp ce doar 9,7 % pentru persoanele care au redus consumul acestora.

La început, consumul de carbohidraţi al femeilor a fost de 233 de grame pe zi.

Femeile a căror cancer a reapărut au crescut carbohidraţii consumaţi cu 2,3 grame pe zi, în timpul primului an, în timp ce persoanele care nu au experimentat o reapariţie au redus consumul cu 2,7 grame.

Carbohidraţii sunt cel mai important combustibil pentru muşchi, şi o sursă de energie esenţială pentru creier şi sistemul nervos central, dar unii pot fi mai sănătoşi decât alţii.

Carbohidraţii rafinaţi, cum ar fi pâinea albă şi pastele, conţin mai mult amidon decât cerealele integrale.

Însă, specialiştii spun  că este prea curând să înceapă să recomande schimbarea dietelor, de aceea este nevoie de o cercetare mai avansată.

Deşi, riscul general de dezvoltare a acestei boli poate fi redus prin anumite ajustări la dietă, o reducere în consumul de alcool, şi renunţarea la fumat, cauzele cancerului la sân sunt complexe, iar printre cei mai mari factori de risc sunt genul, vârsta şi genetica.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.