Băsescu recomandă investitorilor turci să-şi îndrepte atenţia către imobilele scoase la vânzare de către RAAPPS

Preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat investitorilor turci să privească cu atenţia la hotelurile şi obiectivele care vor fi scoase la vânzare de către Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

”Priviţi fără reţinere la privatizările care au loc chiar acum legate de o mare companie de stat celebră, la RAPPS, care scoate la vânzare un număr mare de hoteluri, un mare număr de obiective turistice în locuri extraordinar de bune. Erau locurile pe care le utilizau în regimul trecut înalţii demnitari ai statului român.

Acum vor fi bune de vânzare”, a declarat şeful statului la Forumul Economic România-Turcia, organizat la Istanbul.

Citeste si:  Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete - Puterea vindecătoare a apei

El le-a recomandat afaceriştilor turci să-şi îndrepte atenţia şi către alte sectoare din România în afară de cel energetic, printre care şi agricultura. ”Priviţi cu atenţie la câteva sectoare în România, dincolo de energie, dincolo de infrastructuri finanţate cu bani europeni, dincolo de mediu, priviţi la agricultură.

România a rămas în acest an agricol extrem de bun cu aproape 3 milioane de hectare de teren de pământ nelucrate.

Priviţi la industria alimentară, pentru că România nu are capacitate să-şi proceseze propriile recolte şi sunt bani europeni alocaţi dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii cu profil alimentar (…) Priviţi cu multă atenţie la turism. Turismul montan are în mod cert şi va avea un succes foarte mare în anii următori”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Citeste si:  Traian Băsescu: Le vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniştii

El a atras atenţia că România are la dispoziţie sume importante prin programe europene către care s-ar putea îndrepta şi investitorii turci. ”România are sume foarte importante puse la dispoziţie de Uniunea European, fie că vorbim de sume destinate dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii, dezvoltării infrastructurii, calificării forţei de muncă, mediului, agriculturii.

Trebuie să spun că orice firmă cu capital turcesc înregistrat în România poate accesa aceste fonduri pentru a le investi în România în zona programelor pe care ţara noastră le-a agreat cu UE. Şi trebuie să vă spun că nu sunt bani puţini. România are alocate 32 miliarde euro”, a precizat Băsescu.

Citeste si:  Băsescu: Asumarea răspunderii pe Coduri şi pe Legea micii reforme,elemente care au convins CE cu privire la determinarea Guvernului

Şeful statului român a atras atenţia şi asupra faptului că România reia procesul de privatizare la companii la care deţine pachete minoritare sau majoritare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close