Elena Udrea: Ne aşteaptă un an greu, în care miza este România; parteneriatul PDL-UNPR va avea succes în 2012

Parteneriatul PDL-UNPR merită să aibă succes şi în 2012 şi va avea, a declarat marţi, la reuniunea organizaţiilor progresiste din Bucureşti şi Ilfov, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea.

”Sunteţi mulţi, puternici şi ştiţi ce vreţi. Bucureştiul aşteaptă un semnal de forţă. Semnalul din această seară este că împreună putem câştiga Bucureştiul. Suntem pentru a doua oară împreună, aşa cum stăm de doi ani. În doi ani am reuşit să demonstrăm ceea ce nimeni azi nu mai poate să nege.

Suntem cea mai responsabilă şi eficientă guvernare, una dintre cele mai responsabile şi eficiente la nivel european, ne-aţi fost parteneri şi aliaţi credincioşi – am avut un parteneriat loial şi aşa trebuie să continuăm şi în 2012. Aceasta este şansa PDL, a UNPR pentru a continua să guvernăm.

Această alianţă merită să continue, a demonstrat responsabilitate, a făcut cele mai mari eforturi pe care o clasă politică putea să le facă, cu costuri electorale majore. (…) Parteneriatul PDL-UNPR merită să aibă succes în 2012 şi va avea”, a susţinut Elena Udrea.

Ea a afirmat că bugetul pentru 2012 este unul al locurilor de muncă, ce poate duce la creştere economică şi a adăugat că prin solidaritatea partidelor din coaliţie România nu va fi nevoită anul viitor să taie pensiile şi salariile.

Citeste si:  Cinci spectacole despre comunism vor marca trei decenii de la Revoluție la Sibiu

”Acest buget este unul al locurilor de muncă. Această guvernare s-a străduit să păstreze locurile de muncă. Ne-am străduit să continuăm să avem una dintre cele mai mici rate ale şomajului din Europa, să avem creştere economică. (…) Cu solidaritatea tuturor, prin curajul acestei guvernări în doi ani am făcut în aşa fel încât România să-şi poată permite anul viitor să nu taie pensii, salarii”, a adăugat Udrea.

Ea a afirmat că miza alegerilor viitoare este România şi a pledat pentru convingerea electoratului, criticând în acelaşi timp Opoziţia care, în opinia sa, nu ar fi avut curajul să ia măsurile de austeritate luate de Coaliţie.

”Ne aşteaptă un an greu, în care România este miza. Acest guvern va continua să ofere României o şansa la o economie stabilă chiar dacă în jurul nostru, în Europa, ţări mult mai puternice sunt în situaţii mult mai dificile decât România.

Trebuie să convingem oamenii că nu existau alte soluţii pentru a reuşi să ţinem ţara în echilibru. Acest Guvern nu a pus interesul electoral înaintea interesului ţării. Nu cred că USL ar fi avut curajul să facă sacrificiile pe care alianţa de la guvernare le-a făcut.

Citeste si:  România se va alătura demersurilor euro-atlantice în vederea restabilirii ordinii de drept în Ucraina, afirmă preşedintele Băsescu

USL se uită numai la electorat, face promisiuni deşarte. USL este uniunea demagogiei, uniunea populismului şi uniunea soluţiilor lipsă. Nu poţi să nu ai nimic de spus dar să pretinzi că eşti cel care trebuie să guverneze România. România a avut şansa să fie guvernată de oameni curajoşi şi trebuie ca aceşti oameni politici să guverneze mai departe”, a punctat Udrea.

Ea a spus că Bucureştiul este o miză importantă, care trebuie câştigată şi a subliniat că şi sectoarele 1 şi 5 trebuie să fie câştigate de alianţa PDL-UNPR.

Udrea l-a criticat pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, despre care a spus că nu ştie decât să profite de proiectele începute în perioada mandatelor lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu.

”Trebuie recâştigată Capitala, adus în fruntea sa un gospodar, un om care se trezeşte dimineaţa şi merge la muncă, un om care glumeşte doar când e de muncă, şi nu care îşi transformă munca într-o veşnică poantă (…), un om cu proiecte, cu soluţii, un om care să aibă propria viziune, şi nu să trăiască din proiectele şi viziunile de până acum. Semnalul câştigării alegerilor la Bucureşti se va propaga în toată ţara. Avem cum şi avem cu cine. Onţanu, Piedone, Poteraş, Liviu Negoiţă (…).

Citeste si:  BNS cere reevaluarea salariului minim pe economie

Avem nevoie de un Bucureşti european. Este nevoie de oameni responsabili, care să aibă curajul deciziei. Sorin Oprescu când are de luat o decizie se ascunde, aruncă responsabilitatea în curtea sectoarelor. (…) Nu ştie decât să profite de pe urma proiectelor începute în mandatele lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu.

Trebuie să arătăm că există alternativă şi ea este în această alianţă PDL-UNPR, alianţă cu oameni care au curajul să decidă pentru cei care i-au votat”, a subliniat ministrul Udrea.

La final, ea a spus că democrat-liberalii şi progresiştii sunt oamenii faptelor şi a afirmat că UNPR este partidul de care România avea nevoie.

”Noi suntem oamenii faptelor, nu ai vorbelor. Aţi apărut când nimeni nu se aştepta şi aţi crescut cum nimeni nu a crezut. Sunteţi un exemplu pentru politicienii care s-au blazat, care cred că merită tot pentru că sunt de foarte mult timp în politică şi în acelaşi partid.

România are nevoie de politicieni care să pună interesul ţării, interesul naţional înaintea propriului interes. Împreună suntem soluţia de care românii au nevoie”, a conchis preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, în faţa celor peste 8.000 de participanţi la reuniunea UNPR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close