Elena Udrea: Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor pentru proiectele finalizate şi nefacturate din POR

Plăţile pentru proiectele finalizate şi nefacturate în cadrul Programului Operaţional Regional vor fi reluate, în urma deciziei Comisiei Europene transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a declarat, joi, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, la conferinţa „Coeziune teritorială şi competitivitate în contextul Europa 2020”.

Valoarea lucrărilor pentru care nu s-au plătit sumele contractate se ridică la 200 milioane euro.

„POR îşi reia plăţile. După cum ştiţi, plăţile au fost suspendate în luna iunie 2011. Noi ştiam de aseară de această decizie a CE, dar oficial am fost anunţaţi azi de dimineaţă, la prima oră”, a afirmat Elena Udrea.

Citeste si:  Carburanţii Rompetrol se scumpesc săptămânal!

Potrivit ministrului Dezvoltării, banii vor intra în România până la finalul anului 2011.

„De acem, pe POR se pot trimite facturile. Avem lucrări efectuate nefacturate de aproximativ 200 milioane euro. Aşteptarea era foarte mare. Sperăm ca până la sfârşitul anului să putem aduce aceşti bani în România”, a spus Udrea.

Potrivit unui comunicat al MDRT, decizia Comisiei Europene (CE) de rambursare a cheltuielilor eligibile către beneficiarii proiectelor din cadrul Axei 2 a Programului Operaţional Regional a fost determinată de îndeplinirea, de către MDRT, a tuturor recomandărilor şi cerinţelorforului european, precum şi de respectarea angajamentului luat de a opera modificări în sistemul de management şi control, inclusiv întărirea atribuţiilor de control în domeniul achiziţiilor publice a Autorităţii de Management a POR.

Citeste si:  Neamţ: Liviu Brătescu (PNL) - contracandidatul Elenei Udrea în colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close