Trei sferturi din pozele de pe Facebook sunt făcute la beţie

Persoanele care folosesc Facebook ar trebui să fie mai atente în acest sezon de petreceri, cel puţin cu setările profilului.Un nou studiu dezvăluie că trei sferturi din fotografiile „etichetate” sunt făcute în timp ce persoana din poză se afla sub influenţa alcoolului, relatează Daily Mail.Mai mult de jumătate din persoanele care au participat la studiu, 56%, au recunoscut că în fotografiile etichetate cu numele lor erau pur şi simplu „beţi”, iar 8% au recunoscut că aceste imagini ar putea să le facă „serioase probleme”.

Mai rău, două treimi dintre persoane, 65%, au recunoscut că au „etichetat” pe cineva în mod intenţionat într-o fotografie pentru a-l face de ruşine. Însă, mulţi dintre noi nu facem nimic pentru a ne proteja.

Setările Facebook permit altora să „eticheteze” persoane în fotografii şi, în funcţie de propriile setări, mai multe grupuri de oameni pot vedea automat aceste poze, indiferent dacă vreţi sau nu acest lucru.

În acest sondaj, doar 12% din participanţi au avut profilul setat astfel încât ei să fie singurii care văd pozele. Astfel au control total asupra lucrurilor pe care alte persoane le văd de pe profilul lor.

Majoritatea setărilor persoanelor permit prietenilor să le vadă pozele şi orice poză în care au fost „etichetaţi”, adică 58% au spus că setările lor sunt „doar pentru prieteni”.

Însă, 26 % din cei intervievaţi au recunoscut că setările lor permit oricui să le vadă fotografiile etichetate, inclusiv cei care nu sunt logaţi pe Facebook.

Acest lucru permite celor care îşi bagă nasul unde nu trebuie, cum ar fi şefii sau eventuali angajatori, să caute pur şi simplu pe Internet numele cuiva şi să găsească imediat fotgrafiile compromiţătoare.

Studiul realizat de website-ul cu fotografii MyMemory.com, a descoperit că 93% dintre persoanele intervievate recunosc că au fost nevoite să şteargă fotografiile etichetate cu ei din profilul lor pe care le-au numit „prea ruşinoase” ca să fie văzute de cineva.

Sursa: Dailymail.co.uk

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.