EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Ecaterina Andronescu susţine că actualul Guvern nu mai are niciun fel de legitimitate

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, este de părere că actualul Guvern nu mai are legitimitate pentru a-şi asuma legi importante. Vicepreşedintele PSD consideră că orice decizie, de importanţa unei legi cum este comasarea alegerilor, alegerea judecătorilor sau modificarea Constituţiei, trebuie să aibă o legitimitate dată de electorat

‘Prima întrebare pe care eu mi-o pun este: ce legitimitate mai are acest Guvern, să îşi asume răspunderea pe nişte legi extrem de importante pentru societate?

Pentru că nu pot să ignor sondajele şi să văd că acest Guvern mai are o încredere, din partea populaţiei, de 10%, sau sub 10%, pentru că votul nostru în Parlament este legitimat de numărul celor care ne-au trimis acolo.

În actualul Parlament s-au produs schimbări, de la momentul alegerilor, iar oamenii nu au mai avut cum să îşi spună cuvântul’, a afirmat, joi, Ecaterina Andronescu, prezentă la sărbătoarea a 50 de ani de la primirea statutului de oraş, a localităţii Bocşa.

Vicepreşedintele PSD consideră că orice decizie, de importanţa unei legi cum este comasarea alegerilor, alegerea judecătorilor sau modificarea Constituţiei, trebuie să aibă o legitimitate dată de electorat.

‘Asistăm la manifestarea unei puteri care spune: Legea sunt eu, legea o fac eu, iar voi cei care vă aflaţi în Opoziţie nu aveţi decât să vă supuneţi deciziilor noastre. Noi, oricum, vom face toate demersurile necesare şi la Curtea Constituţională, să nu fie acceptată această comasare a alegerilor. Cei mai mulţi din electori sunt din mediul rural. Va fi un proces extrem de dificil de derulat’, a subliniat vicepreşedinta PSD.

În opinia Ecaterinei Andronescu, Puterea ar încerca să ‘împingă’ mandatul aleşilor locali, dincolo de limitele stabilite de lege.

Referitor la desemnarea judecătorilor pentru Înalta Curte, Ecaterina Andronescu spune că asumarea guvernului pe acest proiect de act normativ ar reprezenta o încercare de a avea sub control toate instituţiile statului. Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru două proiecte de lege referitoare la comasarea alegerilor şi, respectiv, la desemnarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata