EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Legătura ciudată între actul sexual şi creier

Neurologul Daniel Amen susţine că un creier sănătos poate îmbunătăţi viaţa sexuală. Creierul este organul cel mai mare şi cel mai sensibil din organismul nostru şi totodată este şi cel care poate ajuta la îmbunătăţirea vieţii sexuale şi vă poate aduce mai aproape de partener.Desigur, creierul este conectat la tot ceea ce facem în viaţă. Dacă acest organ funcţionează în mod normal, atunci devenim blânzi, devotaţi şi ne iubim partenerul. De asemenea, creierul ne ajută să ne amintim date importante şi lucruri care ştim că îl fac fericit pe partenerul de viaţă. Creierele disfuncţionale pot provoca agresiune, negativitate, infidelitate şi chiar ură.

Există o serie de factori care ne împiedică să avem o viaţă sexuală bună.

De exemplu, depresia, sindromul bipolar, sindromul premenstrual, anxietatea, afecţiuni de personalitate, precum şi rănile cerebrale. Tratamentele pentru astfel de afecţiuni pot îmbunătăţi considerabil viaţa sexuală.

Atunci când întâlnim pe cineva, spunem că e vorba despre chimie. Doctor Amen spune că uneori chimia între parteneri poate fi la fel de puternică precum o doză dintr-un drog.

Atunci când suntem atraşi de o persoană, se produce dopamina. Atunci când cineva „ne taie respiraţia”, vrem să fim alături de persoana respectivă zi şi noapte şi să descoperim cât mai multe despre el sau ea.

Există suficientă dopamină în organismul nostru atunci când întâlnim o persoană nouă şi absolut tot despre acea persoană este interesant şi atractiv pentru noi.

Tot ce se declanşează în noi se datorează dopaminei, iar aceasta ne „innebuneşte” creierul. Atunci când suntem îtr-o relaţie de mult timp, atracţia scade încet şi trebuie să ne folosim creierul pentru a încerca să refacem această legătură.

Doctor Amen spune că putem declanşa dopamină în creierul nostru şi astfel ne putem îmbunătăţi viaţa sexuală prin masaj la picioare şi cumpărarea de papuci. Există anumite puncte în picioarele noastre care stimulează un sentiment plăcut dacă le masăm, dar astfel ne „trezim” şi organele sexuale.

Neurologul spune că fraza „Mergi cu mine să îmi cumpăr papuci noi” ne oferă un semnal pentru a merge la o întâlnire fierbinte şi nu doar pentru a cumpăra papuci. O doză de dopamină creşte şi dacă facem ceva nebunesc uneori, mai ales dacă e ceva ce ne face şi partenerul de viaţă fericit.

„Debitul de chimie” din organism creşte şansele de orgasm la bărbaţi, în timp ce femeile sunt deja excitate de mângâieri, gesturi romantice sau dacă s-au ţinut de mână cu partenerul…

Sursa: intimatemedicine.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata