O femeie a murit după 16 ani de luptă cu anorexia, în cel mai grav caz pe care l-au văzut doctorii vreodată

O tânără femeie care a murit după ce s-a luptat timp de 16 ani cu o tulburare de alimentaţie, a reprezentat cel mai grav caz de anorexie pe care l-au văzut vreodată medicii, relatează Daily Mail.Kate Chilver, 31 de ani, cântărea 29 de kilograme şi era atât de slabă încât părţi ale stomacului ei şi intestinului au „murit” din cauza lipsei de alimentare cu sânge.Aceasta a dezvoltat simptome ale bolii la 12 ani, iar apoi şi-a petrecut restul vieţii în unităţi medicale speciale până când în cele din urmă a murit de anorexie nervoasă.Doctorii au dezvăluit că, aproape două decenii, domnişoara Chilver din Ealing, vestul Londrei, a fost în mod periculos subponderală.
Un indice de masă corporală sănătos (IMC) este între 20 şi 25, în timp ce o citire de sub 15 este un semnal sever de anorexie, dar IMC-ul ei a rămas sub 12 şi la un moment dat a scăzut până la 9.

Doctorul Frances Connan, un consultant psihologic care a tratat-o la Clinica Vincent Square din sud-vestul Londrei, a spus că la un moment dat doctorii au fost nevoiţi să o hrănească printr-un tub pentru a-i ameliora sănătatea, dar toate încercările au eşuat. Primele semne de boală au apărut la 12 ani, dar a fost internată prima dată la vârsta de 15 ani.

Pe parcursul anilor, Kate a fost externată de două ori, ambele perioade fiind de 6 luni, dar în amândouă situaţiile greutatea sa a revenit repede la niveluri care îi ameninţau viaţa şi a fost din nou internată la unităţile medicale pentru persoanele ce sufereau de tulburări de alimentaţie

În timpul luptei de 16 ani a fost semnalat faptul că domnişoara Chilver nu răspundea la medicamentaţie, nu reuşea „să se implice” în psihoterapie şi „exagera cu exerciţiile”. Când a murit Kate Chilver, medicii au descoperit că inima ei era jumătate faţă de cât trebuia să fie şi cântărea mai puţin de 30 de kilograme.

Kate Chilver a încercat să ascundă de mama ei gravitatea tulburării sale de alimentaţie, în timp ce toţi din jurul ei încercau să o facă să se simtă cât mai normal posibil. În zilele ce i-au precedat moartea, Kate a acuzat un disconfort abdominal şi fiind schilodită de durere a fost dusă la spitalul Chelsea şi Westminster pe 10 iulie anul acesta.

La spital, medicii au descoperit că ţesutul din intestinul şi stomacul ei a murit din cauza unei circulaţii a sângelui extrem de proastă. Acest lucru s-a datorat faptului că arterele s-au închis din cauza presiunii din interiorul corpului, din cauză că nu exista nici o grăsime intra-abdominală care să o amortizeze.

Aşadar, din cauză ca trupul ei era atât de „flămând”, intervenţia chirurgicală nu era o opţiune şi a murit pe 12 iulie într-un salon de la terapie intensivă.

Anorexia este cauza principală a deceselor legate de sănătatea mentală, iar domnişoara Chilver a fost clasificată în categoria celor care au probleme cu sănătatea mentală.

Una din fiecare 200 de femei şi unul din fiecare 2.000 de bărbaţi suferă de această boală, iar în jur de 5% dintre suferinzi vor muri din cauza complicaţiilor determinate de malnutriţie.

Cauza anorexiei nu este cunoscută, însă specialiştii cred că această afecţiune este rezultatul unei combinaţii de factori biologici, psihologici şi de mediu. În jur de 20-30% dintre persoanele care suferă de anorexie nu răspund la tratament.

Sursa: Dailymail.co.uk

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.