R.Gheţea:Credem că CEC Bank este în prezent liderul de piaţă la capitolul cofinanţare proiecte din fonduri europene

CEC Bank este în prezent liderul de piaţă la capitolul cofinanţare proiecte din fonduri europene, cu 9.600 de proiecte cofinanţate şi peste 500 de milioane de euro bani încasaţi de beneficiarii acestor proiecte, a declarat, marţi, preşedintele băncii, Radu Graţian Gheţea.

„În ultimii patru ani şi jumătate, am avut menţionat că dorim să devenim o bancă comercială universală, care să finanţeze cu precădere agricultura, IMM-urile, administraţiile publice locale şi o atenţie deosebită să fie dată cofinanţării acelor proiecte care se realizează din fonduri europene.

Am reuşit la capitolul cofinanţare proiecte din fonduri europene. Credem că suntem lideri în piaţă. Avem – nimeni nu a socotit cât are fiecare bancă -, dar cu 9.600 de proiecte pe care le-am cofinanţat şi aferent acestor proiecte bani încasaţi de clienţi până în prezent de peste jumătate de miliard de euro eu cred că suntem undeva într-o zonă cu rezultate bune”, a declarat Radu Gheţea, la un seminar pe tema parteneriatului public privat.

Citeste si:  Ce faci când o afacere, care "duduia" anii trecuţi, scade cu 60%?

Referitor la obiectivul fixat în urmă cu patru ani şi jumătate, prin care CEC Bank îşi propunea să devină bancă comercială universală, dintr-o bancă de economii, Gheţea a menţionat că acesta a fost atins în prezent, portofoliul de credite fiind format în majoritate de persoanele juridice.

„Noi considerăm că ne-am atins acel obiectiv şi faptul că în prezent peste 55% din portofoliul nostru de credite este aferent persoanelor juridice şi numai 45% persoanelor fizice faţă de un raport de 20% persoane juridice la 80% persoane fizice arată că ne-am îndeplinit obiectivul, mai ales că portofoliul s-a cam triplat în această perioadă”, a subliniat preşedintele băncii.

Citeste si:  CE ar trebui să recupereze aproape 13 milioane de euro din fondurile Sapard acordate Românei

În context, acesta şi-a exprimat încrederea că CEC Bank va înregistra rezultate bune şi în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor ce se vor realiza în parteneriat public privat sau sub formă de concesiuni ori în alte forme prevăzute de lege.

„Misiunea noastră pentru anul viitor cel puţin se va modifica şi, faţă de vechea formă, care zicea că trebuie să fim o bancă comercială universală care trebuie să finanţeze agricultura, IMM-urile şi administraţiile publice locale, o atenţie deosebită acordându-se pentru cofinanţarea proiectelor din fondurile europene, vom adăuga şi finanţarea proiectelor ce se vor realiza în PPP.

Citeste si:  Ponta: Rezultatele alegerilor arată că oamenii îi urăsc pe cei de la PDL pentru ceea ce au făcut; lecţie să nu facem ca ei

Credem în aceste proiecte, suntem banca statului şi am participat şi participăm la absolut toate proiectele guvernamentale care au fost lansate până în prezent. Avem rezultate mulţumitoare în ceea ce priveşte profitabilitatea pe aceste programe şi avem certitudinea că vom putea fi performanţi îşi în acest domeniu al finanţării acestor proiecte ce se vor realiza în parteneriat public privat”, a concluzionat Gheţea.

Preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, a participat, marţi, la lansarea programului „Bani pentru România prin Parteneriatul Public-Privat”.
La eveniment a luat parte şi premierul Emil Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close