EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Teraplast vinde fostul sediul administrativ şi terenul aferent pentru 3,2 milioane lei

Compania Teraplast, furnizor de soluţii şi sisteme în domeniul instalaţiilor, construcţiilor şi amenajărilor, vinde fostul sediu administrativ şi terenul aferent acestuia către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ‘Gelu Voievod’ Bistriţa-Năsăud, valoarea tranzacţiei fiind de 3,225 milioane lei, informează un comunicat al companiei.

Activele care vor fi vândute de Teraplast sunt localizate în Bistriţa şi includ un teren cu o suprafaţă de 2.719 metri pătraţi şi o construcţie (sediu administrativ) cu o suprafaţă de 487 metri patrati.
Suma aferentă tranzacţiei va fi plătită de cumpărător în cinci zile de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

„În perioada următoare vom continua să vindem activele eliberate după relocarea în Parcul Industrial Teraplast, aceasta fiind decizia acţionarilor companiei încă din momentul în care au hotărât mutarea facilităţilor administrative şi de producţie.

Parcul Industrial Teraplast a fost realizat în urma unor investiţii de peste 36 de milioane de euro, iar finalizarea lui în condiţiile economice din ultimii trei ani demonstrează că Teraplast este o companie solidă, care a putut să facă faţă provocărilor pieţei. Pe termen scurt intenţionăm să ne concentrăm pe creşterea profitabilităţii companiei”, a declarat Ştefan Bucătaru, director general Teraplast.

Compania Teraplast a finalizat până în prezent contracte şi precontracte de vânzare-cumpărare de active imobiliare în valoare totală de peste 2,3 milioane de euro. Aceste resurse financiare, care vor intra în companie în perioada următoare, vor asigura un plus de finanţare pentru proiectele de optimizare operaţională şi de creştere a competitivităţii.

Compania Teraplast este cea mai mare entitate a Grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al firmei acopera toata gama instalaţiilor (mai puţin cele de încălzire şi ventilaţie).

Gama de produse Teraplast este structurată pe şapte sisteme şi anume: sistemul de alimentare cu apă, sistemul de canâalizari exterioare, sistemul de canalizari interioare, sistemul de decoratiuni si amenajari interioare si exterioare, sistemul de profile PVC pentru tamplarie, granule din PVC si sistemul electric.

Începând din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Principalii acţionari ai companiei, la data de referinţă 30 septembrie 2011, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crisana (11%), Emanoil Viciu (10,15%) şi alţi acţionari (44,58%).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata