EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Patru secrete despre cum să nu răceşti niciodată

V-aţi întrebat vreodată de ce întotdeauna luaţi un virus în perioada aceasta a anului, în timp ce alte femei pe care le cunoaşteţi trec prin acest sezon fără a avea o durere? Mai departe experţii au dezvăluit secretele cheie, susţinute de cercetări, ale unei sănătăţi intacte în perioada de iarnă atunci când suntem înconjuraţi de bacterii şi microbi.

Doctorii amintesc un singur truc: mergeţi şi faceţi vaccinul anti-gripal. Apoi urmaţi paşii simpli care să vă crească protecţia împotriva viruşilor.

1. Deveniţi prieteni cu aerul proaspăt

Se spune că dacă stăm în case, unde este cald şî plăcut, este mai uşor pentru sistemul nostru imunitar, decât dacă ne aflăm afară în frig. Problema este că atunci când ne aflăm în casă ne aflăm mai aproape de un contact constant cu alte persoane şi microbii lor.

Nu doar că evadarea în aerul proaspăt ne oferă o pauză de la toţi acei microbi care circulă în interior, dar dacă ieşim la o plimbare atunci putem stimula imunitatea. Exerciţiile duc la o creştere a celulelor naturale “ucigaşe”, neutrofile şi monocite, care într-un final cresc funcţiile imunitare.

2. Relaxarea combate răceala

Exsită nenumărate motive pentru care un moment de relaxare este pe ultimul loc pe lista de lucruri ce trebuie făcute. Însă, ar trebui să reprezinte o prioritate. Dacă suntem stresaţi atunci creştem probabilitatea de a răci. Acest lucru se poate întâmpla pentru că, pe o perioadă lungă de timp, duce la eliberarea continuă de hormoni de stres, precum glucocorticoizi.

Acest lucru împiedică abilitatea organismului de a produce molecule de semnalizare a celulelor, numite cytokine, care declanşează un răspuns de combatere a bolii din partea sistemului imunitar.

3.Mâinile curate reprezintă totul

Răceala şi gripa se pot răspândi foarte uşor prin atingere. Nu  duceţi degetele la ochi, nas şi gură, şi aveţi grijă să vă spălaţi cât mai des pe mâini. Cele mai eficiente unelte de combatere a bolilor sunt săpunul şi apa.

Microbii pot creşte pe săpun, aşa că folosiţi mai bine săpun lichid, şi alegeţi pe cel normal decât pe cel antibacterian. Faceţi spumă pentru 20 secunde înainte să vă clătiţi şi aveţi grijă să vă uscaţi bine mâinile, deoarece microbii se răspândesc mult mai bine prin mâini umede.

4.Un somn bun face minuni

O noapte agitată din când în când nu este motiv de îngrijorare, dar o lipsă continuă de somn, poate afecta capacitatea de funcţionare a sistemului imunitar. Deşi experţii spun adesea că cerinţele de somn variază de la un individ la altul, un studiu realizat în 2009 a descoperit că un somn mai scurt de şapte ore aproape triplează şansele de a răci, ceea ce înseamnă că e nevoie de un somn de şapte ore continuu fără treziri în timpul nopţii.

Sursa: health.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata