Topul judeţelor care au primit cei mai mulţi bani de la guvernul Boc

– Unii primari şi preşedinţi de consilii judeţene au motive să fie bucuroşi: Moş Crăciun le-a adus bani pentru proiecte, astfel că vor avea o reuşită în plus de invocat în anul electoral 2012. Este vorba de 27,2 milioane de lei, bani alocaţi de Guvernul Boc pe 22 decembrie. Adică, la doar o săptămână de când au plecat spre vistieriile locale alte 81,1 milioane lei.

Pentru construcţia de baze sportive, pietruirea unor drumuri, repararea primăriilor, alimentarea cu apă potabilă a diferitelor comune, banii au venit de la Guvern, fie din deja celebrul Fond de rezervă bugetară, fie prin Programul de dezvoltare a infrastructurii. Fiecare alocare de bani a fost, aproape invariabil, însoţită de acuze din partea opoziţiei că mărimea sumelor ar fi depins în special de coloratura politică a judeţului sau a autorităţilor locale cărora le erau destinaţi banii.

Citeste si:  UGIR-1903: Am discutat despre posibilitatea grevei fiscale, dacă nu vor fi reduse cheltuielile publice

Covasna este judeţul României cu cea mai mică populaţie, dar nu l-a împiedicat să atragă cam de trei ori mai mulţi bani din puşculiţa Guvernului. Este vorba de 21,03 milioane lei, faţă de cele 5,8 milioane lei care au ajuns la Brăila, de exemplu. Deloc rău stă şi un alt judeţ în care îşi are predominant electoratul UDMR: Harghita (22,7 milioane lei).

Recordul absolut este însă deţinut de judeţul Mureş, spre care au plecat bani de şapte ori în 2011: 35,8 milioane lei! Întâmplător sau nu, vicepremierul Marko Bela este senator într-un colegiu din Mureş, în timp ce ministrul Mediului, Borbely Laszlo, reprezintă acelaşi judeţ în Camera Deputaţilor.

Citeste si:  UE pregăteşte împreună cu SUA un plan de ajutor pentru Ucraina

În topul judeţelor care au primit sume substanţiale prin intermediul celor nu mai puţin de 13 hotărâri de guvern emise în acest scop de Guvernul Boc găsim şi judeţele Timiş, Suceava şi Dâmboviţa. Adică, îi găsim pe Constantin Ostaficiuc, Gheorghe Flutur şi Florin Popescu, nume de prim-rang în ierarhia PDL, scrie România Liberă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close