Paramedicii SMURD din Hunedoara,printre cei mai slab plătiţi din ţară

Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt printre cei mai slab plătiţi din ţară, salariul lor depăşind, cu puţin 1.000 de lei pe lună, motiv pentru care conducerea Asociaţiei SMURD Salvital Hunedoara solicită trecerea acestora în structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), după modelul altor judeţe.

„Suntem singurul judeţ din ţară în care activitatea SMURD este finanţată exclusiv de administraţia publică locală. Dorim ca angajaţii SMURD să fie preluaţi de ISU şi să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi colegii lor din alte judeţe ale ţării”, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean, organizaţie care gestionează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara.

El a arătat că un paramedic SMURD câştigă, în medie, un salariu net de aproximativ 1.025 de lei pe lună, în condiţiile în care în acest venit sunt incluse sporul de noapte şi cel de vechime. Din cauza salariilor mici, patru paramedici au ales să plece în străinătate, unde lucrează în cu totul alte domenii decât cel în care sunt pregătiţi.

Preşedintele Asociaţiei Salvital a spus că va trimite, în cursul zilei de joi, adrese către ministerele Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi cel al Finanţelor Publice, dar şi premierului Emil Boc în care va explica situaţia existentă în judeţul Hunedoara şi va cere preluarea paramedicilor de către ISU.

În condiţiile în care paramedicii nu vor fi preluaţi de ISU, este posibil ca două module SMURD, în Valea Jiului şi Ilia – pe DN7, să fie închise anul viitor, din cauza resurselor financiare insuficiente pentru buna desfăşurare a activităţilor de intervenţie.

În judeţul Hunedoara funcţionează acum opt module SMURD în care îşi desfăşoară activitatea 78 de paramedici.

Comparativ cu anul 2008, numărul intervenţiilor SMURD în judeţul Hunedoara s-a dublat în 2011, ajungând la 5.645 de solicitări rezolvate de echipajele de paramedici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.