EUR
4,83 RON
(+0.01%)
USD
4,47 RON
(+0.15%)
GBP
5,48 RON
(+0.12%)
CHF
4,58 RON
(+0.01%)
BGN
2,47 RON
(-0.08%)
BYN
1,73 RON
(+0.15%)
CAD
3,14 RON
(+0.77%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,68 RON
(+0.37%)
JPY
0,04 RON
(+0.12%)
CZK
0,17 RON
(+0.42%)
INR
0,06 RON
(+0.37%)

 

Scandal în Marea Britanie după ce BBC a inclus o panda pe lista „feţelor anului 2011”

Un scandal a izbucnit în Marea Britanie după ce corporaţia British Broadcasting Corporation (BBC) a inclus pe lista „feţelor anului 2011” din acest an o panda de 100 de kg printre cele „12 personalităţi feminine”.

În acest context, presa din Albion evocă un aşa-numit Pandagate, în analogie cu renumitul scandal Watergate din SUA, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon, în anul 1974.

Conform tradiţiei, BBC selectează câte 12 femei şi bărbaţi care s-au remarcat într-un anumit domeniu în decursul unui an. De data aceasta, jurnaliştii britanici au inclus-o în duzina de femei ca „faţă” pentru luna decembrie pe celebra deja panda gigantică alb-neagră Sweetie sau Tian Tian.

Astfel, Tian Tian s-a pomenit pe picior de egalitate cu parlamentara americană Gabrielle Giffords, preşedinta Braziliei, Dilma Vana Rousseff, camerista de la hotelul Sofitel, Nafissatou Diallo, care a pus capăt carierei fostului director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, Pippa Middleton etc.

O mulţime de utilizatoare internet au fost de-a dreptul revoltate că cei de la BBC au dat preferinţă mamiferului şi au evitat s-o includă în amintitul top pe actuala şefă a FMI, Christine Lagarde, care, în opinia lor, ar fi meritat cu prisosinţă acest lucru.

Dat fiind faptul că printre cele 12 personalităţi masculine nu s-a strecurat niciun mamifer sau alt personaj, BBC a fost acuzată de discriminare sexuală şi lipsă de respect faţă de femei.

Redactorii responsabili de acest clasament au făcut apel la simţul umorului, amintind că acum doi ani pe lista personalităţilor masculine fusese inclus crapul numit Benson /cel mai mare crap care a trăit vreodată prin iazurile şi lacurile Regatului Unit/ şi atunci nimeni nu a protestat şi nici nu a acuzat BBC de vreo discriminare.

Femela Tian Tian, în vârstă de opt ani, a fost adusă împreună cu panda-mascul Yang Guang din China în Scoţia la 4 decembrie, în cadrul unui acord de cooperare sino-britanic şi se află în prezent la Grădina Zoologică din Edinburgh.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata