EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,41 RON
(+0.74%)
GBP
5,44 RON
(-0.44%)
CHF
4,57 RON
(+0.18%)
BGN
2,47 RON
(+0.17%)
BYN
1,84 RON
(+0.66%)
CAD
3,19 RON
(-0.41%)
RSD
0,04 RON
(-0.03%)
AUD
2,93 RON
(-0.83%)
JPY
0,04 RON
(+0.66%)
CZK
0,18 RON
(-0.47%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Decretul privind concurenţa pe piaţa economică internă va deveni „legea Monti”

Executivul italian a demarat a doua etapă a misiunii pentru echilibrarea conturilor publice în următorii doi ani cu discuţii pe marginea decretului dezvoltării economice care va fi prezentat la începutul lunii ianuarie a Noului An.

Principalele cotidiene italiene deschid ediţiile cu bilanţul celor două luni ale guvernului condus de Mario Monti care va fi ilustrat în conferinţa de presă de sfârşit de an.

Rezultatele executivului italian vor fi prezentate joi la ora locală 12.00, anunţă cotidianul Corriere della Sera. Prim-ministrul Mario Monti a păstrat tradiţiile legislaturii precedente şi va vorbi italienilor despre cele două luni intense al guvernului format din tehnocraţi, în plină criză politică şi economică.

Atenţia categoriilor profesionale este îndreptată, însă, spre pachetul de legi ale strategiei dezvoltării economice. Una dintre acestea este legea privind concurenţa pe piaţa economică internă care este discutată în fiecare an de cabinetul de miniştri. În 2011 legea a rămas neschimbată din cauza neînţelegerilor din cadrul alianţei majoritare de la guvernare.

Cotidianul Il Messaggero subliniază că legea privind concurenţa pe piaţa economică internă care prevede liberalizarea profesiilor şi serviciilor publice este specialitatea lui Mario Monti având în vedere experienţa acestuia de comisar european pentru concurenţă.

Obiectivul guvernului este acela de a supune decretul de lege votului parlamentului până la sfârşitul lunii ianuarie. Din primele informaţii neoficiale apărute în presa italiană reiese că decretul vizează transporturile, domeniul energetic, asigurările şi serviciile publice.

Presupunerile privind liberalizarea vânzării medicamentelor care nu necesită prescripţie medicală de către alte puncte comerciale precum şi renunţarea la licenţele pentru taximetrişti au stârnit protestul acestor categorii profesionale care se tem de o concurenţă neloială.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata