Merkel şi Sarkozy, personajele unei parodii populare la sfârşit de an

Un clip video amuzant, în care personajele principale sunt cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, a devenit extrem de popular înaintea Anului Nou pe internet.

Videoclipul are la bază comedia britanică într-un singur act, „Dinner for One”, care a fost înregistrată în anul 1963 şi este foarte îndrăgită în Germania, potrivit Reuters.

În piesă, Miss Sophie /90 de ani/ îşi aniversează ziua de naştere în compania a patru personaje imaginare. Cei patru oaspeţi sunt interpretaţi, pe rând, de majordomul James, care trece de pe un scaun pe altul, rosteşte toasturi în sănătatea gazdei, iar discursul său devine din ce în ce mai dezlânat.

Citeste si:  Angela Merkel obţine aprobarea Parlamentului pentru reducerea taxelor

În varianta nouă a acestei comedii, acţiunea se desfăşoară la summitul UE pentru salvarea monedei euro, iar în rolurile domnişoarei Sophie şi majordomului James sunt distribuiţi cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Nicolas Sarkozy. Oaspeţii imaginari sunt fostul premier al Greciei, Giorgios Papandreou, ex- şeful guvernului Spaniei, José Luis Rodríguez Zapatero, şi primul ministru britanic David Cameron.

„Orice summit ai lua, ai impresia că participă doar Merkel cu Sarkozy. Ei trebuie să facă întotdeauna totul singuri, chiar dacă mai sunt şi alţi participanţi”, comentează vocea naratorului.

Citeste si:  Parisul şi Beijingul se gândesc la o nouă ordine monetară mondială

Clipul video a fost realizat la iniţiativa televiziunii germane ARD. Până acest moment, videoclipul postat pe YouTube înregistrează peste 200.000 de vizionări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close