Omul de afaceri Irinel Columbeanu şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Capitalei

Omul de afaceri Irinel Columbeanu şi-a anunţat intenţia, prin intermediul unui filmuleţ postat pe internet, de a candida, la alegerile din 2012, pentru un mandat de primar general al Capitalei.

El precizează că nu este afiliat niciunei formaţiuni politice, că nu beneficiază de sprijinul niciunui trust media şi nu are nicio obligaţie „faţă de vreun grup prezent sau viitor de interese private”.

„Fără afiliere la vreuna din formaţiunile politice ale ţării noastre, fără vreun suport favorizant din partea niciunui trust media şi fără niciun fel de obligaţie faţă de vreun grup prezent sau viitor de interese private, ca simplu cetăţean al Bucureştiului fără întrerupere în ultimii 52 de ani am curajul să mă înscriu în competiţia de a obţine anul acesta din partea dvs încrederea necesară viitorului primar al Capitalei pentru viitorii patru ani”, afirmă Irinel Columbeanu în filmuleţul postat pe internet.

Citeste si:  Preţul terenurilor tot în scădere, dar interesul pentru tranzacţii creşte

Omul de afaceri le cere bucureştenilor să aibă „înţelepciunea şi răbdarea de a face un minim efort civic” să meargă la vot şi să-şi exprime dreptul constituţional pentru a schimba „trecutul fardat”. „Numai aşa îmi pot permite să am îndrăzneala să vă rog ca, indiferent de vârstă, să aveţi înţelepciunea şi răbdarea de a face un minim efort civic, de fapt o investiţie în viitorul nostru al tuturor şi mai ales al celor mai tineri decât mine, alegând ca, probabil într-o zi liberă a acestui an, să mergeţi la vot şi să votaţi numai şi numai aşa cum vă va dicta atunci conştiinţa, însă altceva decât acelaşi trecut fardat”, mai susţine Columbeanu.

Citeste si:  Constructorii Centurii Sud a Capitalei au solicitat mai multe suplimentări ale contractelor

La alegerile locale din 2008, pentru funcţia de primar, candidaţii independenţi au trebuit să prezinte o listă de susţinători, care trebuia să cuprindă minimum 2% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente şi listele electorale complementare din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 200 în cazul comunelor, 300 în cazul oraşelor, 1.000 în cazul municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti şi 5.000 în cazul municipiului Bucureşti.

În septembrie 2011, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat constituirea unui parteneriat între Uniunea Social Liberală şi primarul general Sorin Oprescu în vederea susţinerii candidaturii acestuia la viitoarele alegeri ca independent.

Citeste si:  Ideea ieşirii Greciei din zona euro "a pierdut din forţă"

PDL nu a anunţat oficial încă un candidat pentru Primăria Capitalei. Preşedintele formaţiunii, primul-ministru Emil Boc, a precizat că, în contextul comasării alegerilor locale şi parlamentare din 2012, persoana care va candida la Primăria Capitalei din partea PDL va fi desemnată la începutul acestui an.

Citește și
1 Comentariu
  1. eu spune

    fix el ne m-ai lipseste…huuuuuuu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata