Preşedintele CJ Neamţ vrea să scape de ANI cu ajutorul judecătorilor

– Vasile Pruteanu cere instanţei anularea actelor ANI despre afacerile fiicei sale pe bani publici

Vasile Pruteanu a chemat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), la Curtea de Apel Bacău), în încercarea de a anula actele în care sunt examinate contractele pe care firma C & C Farm“ SRL le-a avut cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

Dosarul de la instanţă are numărul 781/32/2011, obiectul „anulare act administrativ“ şi a fost înregistrat la o dată care ar putea să îi poarte ghinion lui Vasile Pruteanu, 13.12.2011. Curtea de Apel Bacău nu s-a grăbit să judece cererea lui Vasile Pruteanu şi i-a fixat primul termen pentru 10 februarie.

Citeste si:  Şeful ANI, Horia Georgescu, adus cu mandat la DNA

ANI a constatat că „există indicii“ că Vasile Pruteanu a intrat în conflict de interese şi că a făcut declaraţii false, după ce firma „C & C Farm“ SRL, la care fiica lui Iulia Elena Pruteanu este atât asociat, cât şi administrator, a beneficiat de numeroase contracte de furnizare a medicamentelor şi materialelor sanitare către DGASPC şi alte instituţii din cadrul acesteia, toate în subordinea CJ Neamţ.

Astfel, ANI precizează că valoarea tranzacţiilor totalizează 512.149 lei (aproximativ 118.828 euro).

„Consiliul Judeţean Neamţ şi unităţile subordonate acestuia (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă «Alexandru Roşca» Piatra Neamţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Piatra Neamţ, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, Judeţul Neamţ, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Comuna Ştefan cel Mare, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Târgu Neamţ, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bozienii de Sus, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Oşlobeni, Judeţul Neamţ) au încheiat, în perioada 2010-2011, un număr de 27 contracte cu SC C&C FARM SRL, în vederea achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare, în valoare totală de 512.149 Lei (aproximativ 118.828 Euro).

Citeste si:  DNA: Corneliu Dobriţoiu a primit două locuinţe de serviciu de la MApN

După comunicarea de către ANI a acestor constatări, Vasile Pruteanu a încercat să arate că el nu are nicio legătură cu aceste contracte, dar a făcut o manevră care o demonstrează clar: a dispus anularea contractelor aflate în derulare cu „C & C Farm“ SRL.

Dacă a avut competenţa să dispună acest lucru, rezultă clar că şi încheierea contractelor respective ţinea de autoritatea lui.
Aceste aspecte urmează să fie elucidate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, pe care ANI l-a sesizat la 25 noiembrie 2011.

Interesant este că sesizarea ANI a fost făcută de prefectul Mihai Archip, la presiunile făcute de publicarea unor texte în legătură cu acest subiect, chiar în timp ce acesta se afla la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva de la Iaşi, la 14 octombrie.

Citeste si:  Culiţă Tărâţă a câştigat preşedinţia CJ Neamţ, potrivit unei numărători paralele
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata