Un documentar difuzat de televiziunea nord-coreeană îl arată pe Kim Jong-Un la comanda unui tanc

Coreea de Nord l-a sărbătorit duminică pe noul lider nord-coreean Kim Jong-Un, difuzând un documentar în cadrul eforturilor de a arăta că acesta are sprijinul puternicei armate nord-coreene, informează AFP şi Associated Press.

Documentarul difuzat de televiziunea de stat îl arată pe Kim Jong-Un la comanda unui tanc şi dând ordine soldaţilor armatei aerului, celei terestre şi marinei. ‘Respectatul tovarăş Kim Jong-Un este perfect instruit asupra tuturor strategiilor militare şi (…) manifestă excelente calităţi de şef militar’, se arată în comentariul difuzat pe fondul imaginilor cu soldaţi care îl salutau cu bucurie pe noul lider nord-corean.

Kim Jong-Un i-a succedat tatălui său Kim Jong Il, care a decedat la 17 decembrie în urma unei crize cardiace, la vârstă de 69 de ani. Kim Jong-Un este născut la 8 ianuarie dar Phenianul nu a menţionat niciodată anul naşterii lui. Experţii care studiază această ţară apreciază că are vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani.

În documentarul difuzat duminică, propaganda oficială susţine că noul lider nord-coreean a elaborat prima sa teză de strategie militară la vârsta de 16 ani.

De la moartea tatălui său, mass-media oficiale nord-coreene au lansat o campanie vizând crearea unui cult al personalităţii în jurul noului lider nord-coreean, aşa cum s-a procedat în cazul tatălui şi bunicului lui.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.