30 de proiecte de parcuri eoliene sunt programate pentru 2012

Judeţul Galaţi are programată pentru anul 2012 realizarea a 30 de proiecte eoliene pentru care au fost încheiate contracte de racordare, cu o putere totală instalată de peste 387 MW, potrivit datelor furnizate de FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord SA.

Astfel, în comuna Frumuşiţa sunt programate trei parcuri eoliene, cu o putere totală instalată de 99 MW. Cel mai important este dezvoltat de Electrica SA, care are ca obiectiv punerea în funcţiune a 15 turbine, fiecare cu o putere de 3 MW.

Un alt proiect eolian aparţine Europp Energocons SA, care are ca obiectiv instalarea unor turbine cu o putere totală instalată de 33 MW, iar cel de-al treilea, de 15 MW, va fi dezvoltat de Smart Breeze SRL.

Citeste si:  Investiţii de 300 milioane de euro blocate de lipsa legislaţiei

În comuna Corni, un parc eolian de 70 MW va fi realizat de firma SC Corni Eolian SRL, iar Custom Line Energy SRL va realiza un grup energetic de 10 MW.
La Vânători şi Băleni se vor dezvolta şapte şi respectiv cinci parcuri eoliene mici, de câte 10 MW fiecare.

Paşi în obţinerea de energie verde se vor mai face şi prin proiecte cu puteri între doi şi zece MW în comunele Folteşti, Pechea, Cudalbi, Smulţi.

Alţi doi actori importanţi în materie de energie eoliană, SC Envicons Wind SRL şi SC Kelavent Alfa SRL, au obţinut avizele tehnice de racordare, ca fază premergătoare semnării unor contracte de racordare, pentru două parcuri eoliene de 30 MW la Bereşti Meria, respectiv 34 MW, în zona Tecuciului.

Citeste si:  Plăţi de 1,43 de miliarde de euro din finanţările alocate României prin Fondul European Agricol

Până în prezent, în judeţul Galaţi au fost puse în funcţiune două capacităţi de producere a energiei eoliene: un grup energetic de 0,23 MW realizat de Romstal Imex SRL în localitatea Costi şi două turbine eoliene 1 MW şi 1,5 MW instalate de firma Grenerg SRL, la Scânteieşti.

În probe se află parcurile eoliene de la Smulţi (trei turbine de câte 1 MW) şi Vârlezi (trei turbine de câte 2 MW), realizate de EOL Energy Moldova SRL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close