Angajaţii care au mai multă libertate sunt mai productivi?

Companiile tehnologice au început deja să facă programele de lucru mai lejere şi au un motiv bun pentru acest lucru: acest tip de program funcţionează.  O echipă de cercetare de la Universitatea din Minnesota, condusă de Phyllis Moen, a evaluat acest tip de program, lansat în 2006 de către compania Best Buy, şi a aflat că acest program a îmbunătăţit sănătatea angajaţilor, a redus „extenuarea emoţională, stresul psihologic şi conflictele de familie”.

Jumătate din participanţii la acest studiu au avut parte de un program flexibil. Folosind un model de ecuaţie structural, cercetătorii au descoperit două lucruri importante.

1. Cei care nu aveau control asupra programului lor erau mult mai stresaţi. Acest lucru are sens, deoarece atunci când avem control asupra unei situaţii, avem un simţ al puterii şi al libertăţii mult mai puternic. Potrivit studiului „savanţii au legat lipsa de control de extenuare şi simptome depresive, tensiune arterială şi stare de spirit, afecţiuni cardiace, sănătate mentală şi fizică”.

Citeste si:  Vaccinurile antigripale reduc riscul infarctelor miocardice

Pe de altă parte, „oferirea controlului asupra programului de lucru, adică a abilităţii de a decide unde şi când vor lucra, poate fi extrem de important pentru sănătatea comportamentului şi bunăstarea angajaţilor contemporani, având în vedere creşterea situaţiilor în care ne aflăm sub presiunea timpului şi a conflictelor de timp pe care le experimentăm majoritatea dintre noi”.

2. Angajaţii care aveau mai mult control asupra programului aveau o sănătate generală mai bună. Potrivit studiului, participarea la această iniţiativă „a crescut în mod direct probabilitatea ca angajaţii să nu vină la serviciu bolnavi, îmbunătăţind şi comportamentele de somn şi de exerciţiu fizic ale angajatului”.

Citeste si:  Mircea Duşa - propus ministru al Apărării Naţionale

Cei 300 de oamnei implicaţi în programul flexibil au obţinut o creştere medie a somnului în timpul nopţii de 30 de minute, şi au experimentat o îmbunătăţire a sănătăţii generale pe o perioadă de şase luni. Cei care nu au avut un program flexibil, erau predispuşi la un risc mai mare „să dezvolte obiceiuri alimentare nesănătoase, să aibă un colesterol ridicat şi să sufere de hipertensiune”.

De asemenea, este de remarcat faptul că 41% dintre participanţi lucrau mai mult de 50 de ore pe săptămână, aveau în timpul studiului o vârstă medie de 32 de ani, iar 48% dintre ei erau femei, majoritatea fiind căsătorite.

Citeste si:  MAI: 45 de localităţi izolate, 117 drumuri naţionale şi judeţene blocate din cauza ninsorii şi viscolului

Programele flexibile nu funcţionează în orice birou, şi bineînţeles trebuie să aveţi încredere deplină în angajatul pe care îl lăsăţi să aibă un program flexibil. Încrederea stă la baza oricărui program de succes. (Sursa:businessinsider.com)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close