Puşcaşii marini filmaţi urinând pe cadavre în Afganistan au fost identificaţi

Marina americană a identificat unitatea din care fac parte cei patru soldaţi surprinşi într-o înregistrare video în timp ce urinau pe cadavrele unor afgani, a făcut cunoscut joi purtătorul de cuvânt al acestui corp de elită al armatei SUA.

‘Credem că am identificat unitatea. Nu-i putem dezvălui numele în acest moment, deoarece incidentul face în continuare obiectul unei anchete’, a declarat într-un e-mail colonelul Joseph Plenzler, purtătorul de cuvânt al puşcaşilor marini.

Pe de altă parte, un responsabil militar cu rang înalt a menţionat că Pentagonul crede că i-a identificat pe cei patru soldaţi din înregistrarea video. Această înregistrare nu a fost încă autentificată, anunţase anterior căpitanul de vas John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului, dar în opinia lui ‘nu există niciun indiciu care să facă să credem că nu este autentică’.

Comentariile care o însoţesc indică faptul că este vorba despre puşcaşi marini de la baza Camp Lejeune (statul Carolina de Nord) şi, conform unui responsabil militar american, ar putea fi vorba despre o echipă de trăgători de elită

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata