EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

Siria: Monitorizarea internaţională a genocidului

În pofida prezenţei în Siria a unor observatori din partea Ligii Arabe /LA/, regimul din această ţară continuă impasibil să ucidă oameni. Potrivit cotidianului german Die Welt, tocmai prezenţa acestei ‘misiuni de acoperire’ le permite celor care-l susţin pe dictatorul Bashar al-Assad să-şi manifeste nestingherit furia în lupta cu propria populaţie.

De când în Siria se află misiunea de observatori, numărul celor ucişi a urcat până la 40 de oameni pe zi. Regimul lui Bashar al-Assad le prezintă ‘păpuşilor observatoare’ informaţii false şi le permite să vadă doar ceea ce se încadrează în strategia sa propagandistică, în timp ce LA şi ambasadorii săi îi permit cu satisfacţie acestui regim dictatorial să-i mintă.

De ce Occidentul a demarat acţiunile militare împotriva lui Ghaddafi, în condiţiile în care este dispus să-l strunească pe ‘măcelarul Assad’ doar cu ajutorul unor sancţiuni blânde?, îşi exprimă indignarea cotidianul german. Outsider-ul excentric Muammar Ghaddafi le suscita puterilor arabe suspiciuni.

De aceea, elitelor arabe le-a fost destul de uşor să ofere permisiunea în vederea lichidării lui, pentru a oferi o falsă dovadă a deschiderii lor spre schimbare.

Assad, în schimb, rămâne ‘de-al lor’, indiferent ce se întâmplă. Iar împotriva voinţei celor mai mari puteri arabe Occidentul nu se va încumeta niciodată să înceapă o ‘intervenţie’ în regiune, atât din cauza traumei irakiene, cât şi din cauza debusolării sale în faţa noii conştiinţe arabe, care pare să se fi trezit în timpul ‘primăverii’ din zonă. În afară de aceasta, Assad are un aliat puternic şi imprevizibil: Iranul.

Lumea arabă îl urăşte şi se teme de el, şi nici ea, nici Occidentul nu doresc să se confrunte cu Teheranul în mod deschis. Potrivit Die Welt, conflictul din ce în ce mai acut dintre Occident şi Teheran ar putea salva temporar dictatura siriană, deoarece în virtutea bătăliei finale pe marginea problemei privind programul nuclear iranian, Siria devine un teatru secundar de acţiuni militare.

De aceea, nimeni nu trebuie să se mire dacă influenţa grupărilor islamiste asupra opoziţiei siriene, ajunsă deja la disperare, va începe să crească, atenţionează cotidianul german.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata