EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Facebook lansează 60 de aplicaţii noi Timeline

Facebook a lansat 60 de aplicaţii noi „timeline”, aplicaţii care publică actualizări în timp real ale datelor din profilele personale ale utilizatorilor
Facebook susţine că acest set de aplicaţii, care a fost lansat ieri (19 ianuarie 2012), va permite utilizatorilor să îşi „personalizeze” şi mai mult pagina, adăugând noutăţi care reflectă interesele pe care le au, şi făcând astfel mai uşoară împărtăşirea datelor cu prietenii lor.

Aceste aplicaţii au potenţialul de a induce o schimbare radicală a modului în care oamenii fac schimb de informaţii, astfel că cei pasionaţi de gătit vor putea să împărtăşească cu ceilalţi utilizatori Facebook reţete şi recenzii ale restaurantelor, iar pasionaţii de lectură vor putea să distribuie automat lista cu toate eCărţile pe care le-au citit.

La fel ca întotdeauna când e vorba despre Facebook, există temeri în ceea ce priveşte confidenţialitatea.

Multe siteuri recomandă o verificarea atentă a aplicaţiilor pentru a vedea ce anume vor publica şi crearea de liste de prieteni cu care să „împărtăşiţi” anumite actualizări, pentru a nu-i bombarda pe toţi cu „noutăţile” pe care le aveţi.Siteul informatic CNET avertizează: „Odată ce s-a instalat şi s-a autorizat aplicaţia să publice evenimente pe profilul dumneavoastră şi în Notificări, aceasta nu vă va mai cere permisiunea vreodată”.

Cu siguranţă va exista o revizuire a modului în care oamenii experimentează Facebook. Algoritmul siteului va încerca să prevadă mesaje de care sunteţi interesaţi pe baza aplicaţiilor, şi va acorda prioritate atât fluxului de notificări cât şi propriului Timeline.

Profilul unui gurmand va arăta complet diferit de profilul unui şoarece de bibliotecă, de exemplu. Până acum, aplicaţia Timeline avea tendinţa să fie mai mult despre muzică. Noile aplicaţii vor adăuga actualizări despre gătit, mâncat, filme, concerte, cărţi şi călătorii. (Sursa: Daily Mail)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata