Aveţi grijă la contul de Twitter şi Facebook: în curând o să vă înlocuiască CV-ul

Viitorul în angajare arată din ce în ce mai diferit în zilele noastre. Un procent şocant, de 90%, dintre companiile mari din lume folosesc sisteme de scanare care analizează cu atenţie candidaţii, iar alte societăţii nu mai acceptă deloc CV-uri.

Companiile se bazează din ce în ce mai mult pe reţele sociale precum Twitter, sau LinkedIn, profile video şi chestionare online, pentru a testa capacitatea candidaţilor pentru un anumit loc de muncă. În timp ce mulţi dintre angajatori cer un CV ca parte a pachetului de aplicare, unii exclud această cerinţă.

Un expert susţine că Uniunea Societăţilor de Piaţă „au cerut aplicanţilor să trimită linkuri care reprezintă prezenţa lor pe Internet” precum contul lor de Twitter. Aplicanţii trebuiau să prezinte nişte clipuri video scurte care demonstrează interesul acestora pentru poziţia respectivă.

Companiile cu un capital de risc investesc în companii tehnologice şi se aşteaptă la cei care aplică pentru un loc de muncă în cadrul societăţilor respective să înţeleagă cu adevărat industria. Această idee este încă o indicaţie a direcţiei spre care se îndreaptă lucrurile.

CV-ul pe hârtie dispare încet, iar Twitter devine o modalitate principală prin care solicitanţii şi angajatorii să se găsească unii pe alţii. De asemenea, CV-urile infografice sunt în curs de dezvoltare.

Însă, un lucru este sigur: conturile pe siteurile de media socială sunt din ce în ce mai publice, şi ceea ce împărtăşiţi cu ceilalţi pe Internet are şi mai multe şanse să ajungă la urechile unui viitor angajator.

Majoritatea companiilor mari sortează CV-urile folosind un sistem de urmărire care scanează CV-urile pentru cuvinte cheie şi apoi le înaintează către departamentul de resurse umane drept candidaţi „calificaţi”. Pe o piaţă unde există sute, poate chiar mii de aplicanti pentru un singur loc de muncă, acesta este cea mai eficientă modalitate de selectare, în ceea ce priveşte timpul.

Potrivit experţilor în resurse umane există câteva idei care trebuie să fie luate în considerare:

  • – majoritatea persoanelor care se ocupă de recrutare spun că 50% dintre aplicanţi nu sunt calificaţi pentru locul de muncă la care aplică
  • sistemele de scanare costă între 50.000 de dolari şi până la câteva milioane de dolari
  • – în jur de 90% dintre companiile mari folosesc astfel de sisteme, şi potrivit directorilor IBM toate cele care se află în top 500
  • doar 19% dintre managerii de angajare se uită la majoritatea CV-urilor, iar 47% recunosc că analizează doar câteva dintre ele.

Partea bună a acestei schimbări este că nu a fost niciodată mai uşor să ne dăm seama cum să ajungem mai repede în cadrul unei organizaţii.

Sursa: Businessinsider.com

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.