Ciocolata cu un conţinut ridicat de cacao nu este foarte sănătoasă

Iubitorii de ciocolată au fost entuziasmaţi atunci când au auzit că cercetări ştiinţifice au declarat ciocolata neagră ca fiind bună pentru inimă şi conţinând procianidini, compuşi eligomerici, formaţi din molecule de catecină şi epicatecină, care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Însă, în timp ce ciocolata neagră este mai bună decât laptele şi ciocolata albă, datorită conţinutului de antioxidanţi, aceasta este şi foarte bogată în calorii şi grăsimi saturate.

De exemplu, dacă mâncăm 40 de grame de ciocolată, adică 4-7 pătrăţele, acestea înseamnă 85% cacao ce reprezintă 227 de calorii şi 12 grame de grăsimi saturate, adică 60% din doza limită pe care trebuie să o consumăm zilnic.

Aşadar, nu mâncaţi mai mult de o pătrăţică sau două de ciocolată neagră şi mai bine încercaţi nişte mere delicioase. Merele au acelaşi conţinut de procianidini ca şi ciocolata, dar sunt mult mai bune, mai ales că salvaţi astfel peste 150 de calorii.

Sursa: Daily Mail

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.