Bulgaria: Cod roşu pentru întregul teritoriu al ţării

Ministrul bulgar al dezvoltării regionale Liliana Pavlova a declarat în după-amiaza de joi cod roşu pentru întregul teritoriu al ţării din cauza ninsorilor abundente. Agenţia de Infrastructură Rutieră de la Sofia a decis să interzică temporar circulaţia camioanelor de peste 10 tone pe toate drumurile din reţeaua rutieră naţională.

Ministrul Pavlova a spus pentru postul naţional de radio că majoritatea drumurilor sunt practicabile în condiţii grele de iarnă, iar oprirea camioanelor va fluidiza traficului autoturismelor şi autocarelor. Autorităţile recomandă cetăţenilor să nu călătorească decât în cazuri de urgenţă. În cazul în care călătoria se impune, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri, să fie alimentate cu combustibil suficient, să aibă la ei apă şi telefoane mobile încărcate, să conducă cu atenţie şi să respecte dispoziţiile organelor de control.

Citeste si:  Dancă: 600 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de carantină

Situaţia este critică în nord-estul şi centrul ţării, în special în regiunile Ruse, Razgrad şi Loveci, unde stratul de zăpadă depăşeşte local un metru, a spus Pavlova.

Zeci de localităţi din întreagă ţară au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor şi a vântului puternic. Traficul feroviar în tronsonul Gabrovo-Ţareva Livada din centrul ţării a fost suspendat după ce calea ferată a fost blocată de nămeţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close