Şeful sectorului Satu Mare al Transgaz şi un angajat al societăţii, reţinuţi de procurorii anticorupţie

Şeful sectorului Satu Mare al SC Transgaz SA, Dumitru Godîncă şi Ioan Paul, angajat la aceeaşi societate, au fost reţinuţi, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de dare de mită şi tentativă la infracţiunea de contrabandă calificată, informează un comunicat al DNA remis, joi, 26 ianuarie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie – martie 2011, inculpaţii Dumitru Godîncă şi Ioan Paul – angajat la sectorul Satu Mare al SC Transgaz SA, au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

„În acest sens, inculpaţii au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi le-au oferit suma de peste 10.000 euro pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări în modalitatea descrisă mai sus. Pentru că inculpatul Godîncă Dumitru nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii ţigărilor din Ucraina, întreg planul infracţional nu a mai fost finalizat”, se mai arată în comunicat.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar procurorii au dispus, joi, reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.