Traian Băsescu: Nu spunem că problemele sociale au fost generate de FMI, este responsabilitatea noastră

0

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe noul director executiv în cadrul FMI care reprezintă grupul de ţări din care face parte România, Menno Snel, care a spus că, în ultima perioadă, au existat complimente dinspre Washington cu privire la modul în care ţara noastră a făcut faţă crizei, şeful statului replicând că guvernanţii români îşi asumă politicile luate şi nu spun niciodată că problemele sociale au fost generate de FMI.

În debutul întrevederii de la Palatul Cotroceni, Băsescu l-a întrebat pe reprezentantul FMI cum este privită România de către Washington, iar acesta a răspuns: „La ultimele întâlniri au existat multe complimente în legătură cu modul cum aţi administrat ţara pe timp de criză”.

Poate că la următoarea noastră întâlnire o să trimitem nişte oameni care protestează la Bucureşti, cu privire la succesele noastre. Ne asumăm politicile, niciodată nu spunem că FMI este parte a acestora, pentru că în realitate FMI este partenerul nostru şi nu a impus nimic. Trebuie să recunoaştem că uneori FMI a propus alte soluţii decât cele adoptate. Nu spunem că problemele sociale au fost generate de FMI. Este responsabilitatea noastră„, a replicat şeful statului român.

Menno Snel a subliniat că FMI încearcă să dea sfaturi, iar deciziile sunt luate, în final, de către fiecare Guvern. „Dă (FMI – n.r.) sfaturi. Şi bani, uneori, nu şi de data asta”, a adăugat Băsescu.

Directorul FMI a precizat că, în ultimele săptămâni, s-au văzut mici „raze de soare” apărând în Europa, punctând că sunt necesare soluţii financiare. „Important este să găsim soluţii pentru termen mediu şi lung, la nivelul zonei euro. Este crucial pentru noi”, a afirmat Băsescu.

La întâlnirea de la Cotroceni cu Menno Snel au fost prezenţi şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, precum şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.