Traian Băsescu: Preşedinţii nu demisionează în perioade de criză

– Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri (25 ianuarie 2012), că şefii de stat nu pot să demisioneze în perioade de criză şi că nu ia în considerare o asemenea soluţie. „Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză. Obiectivul major este să-ţi asumi criza şi să treci ţara şi poporul prin criză. Nu iau în considerare o asemenea soluţie, decât dacă va fi evident că asta este soluţia”, a spus Traian Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, întrebat dacă s-a gândit să demisioneze în contextul actualelor proteste din Bucureşti şi din ţară. El a subliniat că uneori a neglijat să comunice, iar alteori a comunicat „prost”.

„Sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o s-o ratez nici acum cu România. (…) Scurta mea prezentare unde suntem şi ce avem de făcut, spun încă o dată, nu este un program politic, sunt opiniile preşedintelui României despre ce este de făcut. În perioada următoare, voi încerca, prin ieşiri publice, să le explic. Ele nu trebuie speculate doar pentru faptul că au fost enunţate şi prezentate foarte eliptic într-o conferinţă de presă. Voi încerca să particip la diverse emisiuni, pentru a explica fiecare lucru pe care ar trebui să-l facem”, a mai spus Băsescu.

Citeste si:  Ursula von der Leyen o acceptă pe Adina Vălean pentru postul de comisar UE pe Transporturi

Şeful statului a precizat că vrea ca românii să înţeleagă că el ştie ce trebuie făcut.

„Eu am constatat ceea ce v-am spus: că sunt mult mai mulţi nemulţumiţi decât cei care au ieşit în stradă, că mesajul lor trebuie ascultat şi că parte din societate nu mai vede în preşedintele României un partener. Nu vreau să dau explicaţii foarte ample de ce spun ‘parte’. Dacă vă uitaţi pe Facebook sunt şi foarte multe mesaje de susţinere, dar faptul că o parte din societate are impresia că a fost abandonată de preşedinte este un lucru pe care eu îl consider grav, mai ales că toată cariera mea politică este legată nu de susţinerea partidelor, ci de susţinerea românilor. Şi aş mai face o observaţie: eu pot să lupt fără probleme cu politicienii, niciodată însă cu poporul”, a conchis Băsescu.

Citeste si:  Copilul accidentat de fostul prefect de Cluj a murit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat aseară la Cotroceni că nu are „nimic de schimbat” în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, arătând că nimeni nu trebuie să mizeze pe laşitatea sa în a spune ceea ce este de spus.

„Deci, nu am nimic în a schimba în comportamentul pe care l-am avut în cele două mandate de până acum, excepând, cu siguranţă, diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac public, vezi intrările pe post în dispută cu Raed Arafat”, a afirmat Băsescu.

Citeste si:  "Urmaşul" lui Badea Cârţan a ajuns pe jos, după 115 zile, la Columna lui Traian de la Roma
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close