Traian Băsescu: Salvări individuale din criza economică grea în care se află Europa şi lumea nu există

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că potrivit analizelor, 2012 este un an în care zona euro riscă să intre din nou în recesiune, punctând că nu există salvări individuale din criza economică, motiv pentru care îi îndeamnă pe români la solidaritate.

„Toate analizele arată că anul 2012 – partea a doua a anului 2012 -, este un an în care zona euro riscă să intre din nou în recesiune. Din acest motiv, este esenţial ca România să fie pregătită, pentru că atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor noştri europeni. Cu o zonă euro intrată în recesiune, România va trebui să facă faţă cu resursele ei oricărei crize şi oricât de adâncă ar fi această criză.

Citeste si:  Cum câştigi bani în vremuri de criză

Deci, de aceea, îndemnul meu pentru oamenii politici este prudenţa, îndemnul meu pentru români este solidaritate, pentru că nimeni nu poate scăpa de criză individual. Din criză ori ieşim toţi, dar numai odată cu ţara. Nu există loc în ţara asta în care să fugim de criză. Ori scoatem ţara din criză şi am ieşit noi toţi, ori dacă nu, salvări individuale din criza economică grea în care se află Europa şi lumea nu există”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Citeste si:  Băsescu: Plata şomajului ar putea fi prelungită cu încă 3 luni

El a subliniat că România are „resursele necesare” să treacă cu pagube minime prin criză, precizând că este mult mai bine pregătită decât în 2009.

„Ne-am deschis relaţii şi am semnat un Parteneriat Strategic cu Turcia, trebuie să privim către Polonia şi către statele baltice. Vreau să ştiţi: dacă se va confirma intrarea în recesiune a zonei euro, zona care va ieşi prima din criza economică va fi zona non-euro. Priorităţile pentru statele din zona euro vor rămâne, în următorii ani, plata datoriilor”, a adăugat preşedintele.

Citeste si:  Stresul şi kilogramele
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close