Bebeluş de 2 luni din Timişoara, operat timp de 5 ore: i-a fost repoziţionată măduva spinării

0

Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.

”Fetiţa a fost diagnosticată la naştere cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, care afecta segmentul cervical al măduvei spinării şi, parţial, cerebelul (mieloencefalocel). Deficienţa a fost corectată, în această săptămână, printr-o intervenţie chirurgicală dificilă, care a constat în repoziţionarea măduvei spinării şi a ţesutului cerebral în poziţia normală, reconstrucţia canalului rahidian, precum şi reconstrucţia ţesuturilor moi situate deasupra leziunii”, a declarat vineri Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.

Echipa multidisciplinară care s-a ocupat de micuţa pacientă a fost formată din specialişti din cadrul Clinicii de Neurochirurgie, cei ai Compartimentului de Microchirurgie Reconstructivă – Clinica de Chirurgie Vasculară şi cei ai Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Intervenţia a durat 5 ore şi s-a încheiat cu succes. În prezent, starea bebeluşului este bună, pacientul fiind internat la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Medicii care au salvat fetiţa sunt asist. univ. dr. Gheorghe Nodiţi (managerul spitalului), conf. dr. Lucian Jiga, asist. univ. dr. Daniel Costea, dr. Loredana Luca.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.